top of page
hemeroteca.jpg

Protocol del cos dels Mossos d’Esquadra contra el maltractament de persones grans

El cos de Mossos d'Esquadra està treballant per donar resposta i millorar la detecció i prevenció del maltractament a les persones grans. Actualment realitza les següents actuacions:

1. Es vol incorporar el concepte de solitud no volguda en els procediments operatius de treball.

2. S'està treballant per millorar i actualitzar el formulari per a la detecció de risc de maltractament de les persones grans, incloent també un indicador de risc d'aïllament de la persona gran.

3. El Grup d'Atenció a la Víctima s'encarrega del seguiment de les víctimes en cas de sospita o de risc de maltractament de les persones grans i realitza els contactes amb serveis socials de referència per al traspàs d'informació necessària per donar resposta a les necessitats d'aquest col·lectiu.

Atenció a la víctima tenint en compte la situació de vulnerabilitat

L'objectiu principal del cos de Mossos d'Esquadra és donar seguretat i protecció a la víctima, per aquest motiu les actuacions aniran encaminades a la prevenció i detecció d'una situació de risc o de sospita de maltractament, acompanyada sempre d'una atenció, denúncia i protecció adequada a les circumstàncies de vulnerabilitat de la víctima.

Des del cos de Mossos d'Esquadra es donarà resposta a les situacions que derivin a la des protecció de les persones vulnerables amb l'atenció i protecció policial adequat a les seves necessitats, oferint els recursos assistencials corresponents i informant del procediment a seguir en cas de denúncia.

El cos de Mossos d'Esquadra treballa per a la creació de les guies d'actuació per a l'assistència de les persones vulnerables per tal de fer difusió i formació als membres del cos.

Les persones amb discapacitat auditiva tenen dret a ser assistides per un intèrpret de signes de manera gratuïta i a ser informades del temps que trigarà en arribar.

Les persones invidents tindran disponibles actes de lectura de drets en format Braille.

La protecció i seguiment a les víctimes en l'àmbit de la violència masclista, violència domèstica, odi i discriminació i persones grans la realitzarà el Grup d'Atenció a la Víctima, sempre tenint en compte el factor de vulnerabilitat i risc de la persona per tal d'adequar el seguiment i atenció a la víctima. El GAV oferirà els recursos disponibles per a les víctimes dels col·lectius vulnerables i realitzarà els contactes amb serveis socials de referència.

Recordeu que als webs del Departament d'Interior i de Mossos d'Esquadra trobareu tot un seguit de consells i recomanacions adreçat a tota la ciutadania. També podeu seguir-nos a les xarxes socials: enllaç a facebook, twitter, instagram, tiktok.

També us podeu descarregar l’APP de Mossos (i posar qr) per tal de tenir sempre la informació més actualitzada.


Oficina de Relacions amb la Comunitat i Proximitat de les Comissaries de Balaguer i Ponts


Entradas recientes

Ver todo

El xut vell

No recordo si he dit altres vegades, que al meu parer, no estem en una democràcia, sinó en una Partitocràcia. Que ha fet néixer una dubtosa classe social. Per tots els mitjans al nostre abast, matí i

Pressuposts titella a La Paeria de Balaguer?

El passat dia 25 de gener el consistori de la Paeria de Balaguer, va aprovar els pressupostos per l'any 2024, els més ambiciosos i aprovats per la primera paera en cap de La Paeria de Balaguer. Uns pr

El xut vell

Era d'esperar, i per fi ha passat. Tota l'agricultura i la nostra catalana, han plantat el pal d'avís de que Prou de tanta incompetència, Prou de tantes paraules i promeses que no son res en la realit

banner-reclam.gif
bottom of page