top of page
hemeroteca.jpg

Pressuposts titella a La Paeria de Balaguer?

El passat dia 25 de gener el consistori de la Paeria de Balaguer, va aprovar els pressupostos per l'any 2024, els més ambiciosos i aprovats per la primera paera en cap de La Paeria de Balaguer. Uns pressupostos que la paera en cap, Sra. González, va qualificar de valents. Tot i que jo crec que es va quedar sense altre qualificatiu més significatiu i adient: optimista.

Un cop analitzats el números com a ciutadà de Balaguer, considero que són uns pressupostos valents. Doblaran l'endeutament actual de la ciutat que no té perquè ser sinònim de ruïna com vol fer veure l'oposició, dient textualment que són només uns "pressupostos titella" perquè "ni tant sols responen a la voluntat de la paera en cap com tampoc no respon a la voluntat del seu programa".

Però s'obliden de dir també, que resulta ser que son uns pressupostos més optimistes, perquè responen a la voluntat de una amplia majoria de balaguerins que han recuperat l'ambició i esperança. Durant els mandats de CiU i  ERC no es va governar per tothom sinó per una petita minoria que només mirava per sentiments i banderes, menyspreant els catalans. Això no és una competició de qui és més català... Això és Balaguer! No ens confonguem. És pur municipalisme i mana el pacte local. La Paeria de Balaguer precisament aposta per tots aquells que no els van votar, just el contrari del que diu que és l'oposició.


És trist veure doncs com passen un munt d'anys i panys i veure que vam ser tan "rucs" de canviar de colors per dos alcaldes que van deixar una herència de gestió "titella".


Estic content d'uns pressupostos on la informació, per primer cop és clara, valenta, transparent i a l'abast de tots. M'hi jugaria el que fos, que no s'ha censurat a l'oposició, confio en la nostra paera, Lorena González i el pacte local: estem immersos en una llarga etapa amb un govern que em fa sentir partícip del projecte de ciutat. I no soc l'únic, aquestes setmanes he rebut moltes trucades i WhatsApp d'uns balaguerins i balaguerines que em deien que  tenia raó que feia falta un canvi a la ciutat., amb una ciutat ben ordenada com s'està fent. Tres d'ells ex-votants d'Ara sí, Junts i ERC. Vaja! Quina casualitat...


L'oposició crec que ja no sap que fer. Per mi que tremola de tants canvis i bones notícies que hi ha. A més es posa estèrica per veure com la ciutat avança en positiu. S'inventen el que faci falta per guanyar-se la confiança de ciutadans per les properes eleccions quan encara no sabem si els pressuposts que s'han tirat endavant beneficiaran la ciutat.

A nivell urbanístic, la cap d'oposició proposa que la il·luminació del riu sigui una realitat, i a treure noves empreses a Balaguer.


No tinc dubtes que és un somni del govern poder complir tot el programa electoral del la Sra. González. Hi haurà d'haver ma entesa, Sra. Trilla, ja en pot estar segura i em consta que és així. Però aquesta oposició en menys d'un any qualifica de forma denigrant, de "titella" les principals accions del govern, fruit del pacte entre treballadors i socialistes, que només respon a la voluntat d'un sol poble.


El centre històric, és sens dubte un dels eixos comercials com diu la Sra. Trilla, serà el punt d'inversió més important gràcies als pressupostos valents. Enhorabona treballadors i socialistes per  apostar per aquest entorn històric i ara cal apostar per un pàrquing!


Aquests pressupostos que volen desqualificar amb persuasió, passen per un crèdit de sis milions d'euros que sabem que són l'inici d'una etapa pròspera per la ciutat comtal. Junts afirma que passem de sis a dotze milions d'euros de deute i es pregunta si calia. Jo els hi pregunto... Que varen fer ells quan van estar governant la ciutat? On tenien l'ambició? Ni Roigé ni Vidal (amb el suport de Masero) ,varen ser capaços de dur a terme projectes ambiciosos i ara n'estan pagant les conseqüències. No ploren però saben que estaran permanentment a l'oposició i això els hi dol i per això escriuen a la premsa per no perdre quòrum.


En definitiva: tinc el convenciment que el pacte entre treballadors i socialistes serà un exemple important per altres ciutats catalanes. Considero que la carta de la Sra. Trilla de fa unes setmanes (Junts) és pura propaganda per no perdre representació a les properes eleccions.


Amb optimisme, acompanyat de diàleg arribarem a fer una ciutat de primera, cosa que nega l'oposició. Ara ens toca un govern per a tots i totes, per a catalans o espanyol. Per transformar l'ambició del pacte local amb PSC amb optimisme de ciutat. Balaguer serà ciutat de marca ben aviat gràcies a Déu. Ja toca!

Entradas Recientes

Ver todo

5.214 gràcies

Els resultats de les eleccions del 12 de maig deixen un panorama polític obert, amb incerteses per resoldre però amb tres constatacions. En primer lloc, la victòria a nivell nacional del Partit dels S

Resultats del 12-M. Una lectura ràpida

Ja ho deia l’àvia: els temps acaba posant a tothom al seu lloc. No sé si ja s’ha complert això que diuen els més grans, però ningú dubta que anem pel camí. Anem a fer una lectura ràpida dels resultats

Les flors a la meva estimada Ramona

Quin nom més dolç el de la meua estimada companya de vida i que fàcil és de pronunciar. Se'n va anar un dia molt sola i ja no va saber tornar. Jo la cridava i ella no em va respondre; no em va respond

Comments


banner-reclam.gif
bottom of page