top of page
hemeroteca.jpg

Els Mossos d’Esquadra i els col·lectius vulnerables

Un dels principals objectius del cos de Mossos d'Esquadra és vetllar per garantir els drets i llibertats dels col·lectius més vulnerables i realitzar les accions necessàries per a millorar l'atenció i l'assistència d'aquelles persones que tenen unes necessitats específiques.

En aquest sentit, és prioritari millorar les accions del cos de Mossos d'Esquadra per a prevenir, detectar, atendre i fer seguiment d'aquests col·lectius des del punt de vista d'una policia integral de proximitat i des de la vessant assistencial per millorar la seva seguretat.

Des de l'any 2013, Mossos d'Esquadra i la Federació d'Associacions de Familiars de malalts d'Alzheimer (FAFAC) van unir esforços per lluitar contra les conseqüències d'aquesta malaltia amb diverses accions destacades: Edicions del Calendari solidari. La implantació de polseres QR per identificar als malalts d'Alzheimer. Elaboració d'un protocol per prevenir el maltractament a persones amb demència.

La relació del cos de Mossos d'Esquadra amb l'Organització Nacional de Ciegos Españoles (ONCE) comença l'any 2005. Aquesta relació s'ha traduït en jornades formatives sobre consells preventius de seguretat., els quals s'han recollit en una guia en sistema Braille.

Cal destacar les col·laboracions amb la Federació de Persones Sordes de Catalunya (FESOCA) i l'Associació Catalana de Pares i Persones Sordes (ACAPPS), que arrenquen el 2006 i 2004 respectivament. Una de les prioritats es la creació d'una guia per a l'assistència a persones amb discapacitat auditiva i/o de parla per millorar la seva atenció, assistència i acompanyament per part del cos de Mossos d'Esquadra.

Els agents de les diferents oficines de relacions amb la comunitat de tot Catalunya tenen una relació i contacte permanent amb els representants socials: associacions de comerciants, entitats veïnals i familiars, representants religiosos o ens culturals, entre altres.

També, mitjançant xerrades, reunions i taules rodones, es donen a conèixer les principals preocupacions de la comunitat i s’orienta l’activitat policial a millorar l’entorn i fomentar relacions lliures de conflictes.

Oferim constantment consells de seguretat útils i situem la prevenció com a objectiu primordial de la policia. Es reparteixen tríptics i es fan col·laboracions amb mitjans de comunicació proporcionant mesures d’autoprotecció o consells de seguretat sobre temes concrets que poden preocupar als diferents col·lectius a qui s’adrecen.

Dins la col·laboració del CME amb FAFAC, una de les mesures implementades per millorar l’atenció a les persones malaltes, és la polsera identificativa.

Utilitzeu la polsera identificativa amb codi QR amb logotip del cos de Mossos d'Esquadra: per tal de facilitar l'accés a les dades bàsiques per identificar a la persona malalta d'Alzheimer o demència i les dades de la persona cuidadora.

Aquesta polsera ajuda a identificar la persona malalta ja que conté informació de contacte i altres dades d’interès de la persona afectada. El seu preu de venda és de 6€ i la podeu demanar a la seva associació més propera! A Balaguer (La Noguera) a l’AFA que hi ha al carrer del Pont, 57.


Oficina de Relacions amb la Comunitat i Proximitat de les Comissaries de Balaguer i Ponts


Entradas Recientes

Ver todo

Les flors a la meva estimada Ramona

Quin nom més dolç el de la meua estimada companya de vida i que fàcil és de pronunciar. Se'n va anar un dia molt sola i ja no va saber tornar. Jo la cridava i ella no em va respondre; no em va respond

El xut vell

No recordo si he dit altres vegades, que al meu parer, no estem en una democràcia, sinó en una Partitocràcia. Que ha fet néixer una dubtosa classe social. Per tots els mitjans al nostre abast, matí i

Pressuposts titella a La Paeria de Balaguer?

El passat dia 25 de gener el consistori de la Paeria de Balaguer, va aprovar els pressupostos per l'any 2024, els més ambiciosos i aprovats per la primera paera en cap de La Paeria de Balaguer. Uns pr

banner-reclam.gif
bottom of page