top of page
hemeroteca.jpg

Carta de la paera en cap amb motiu del Dia Europeu de la Igualtat Salarial

D’ençà que em van designar paera en cap de Balaguer, han estat molts els minuts de silenci que hem convocat en record a les víctimes de violència masclista. Cada cop que rebia l’avís d’un nou feminicidi m’assaltaven sentiments de desconcert, frustració, tristesa i ràbia.

Els feminicidis són la punta de l’iceberg, però no l’únic enemic a combatre. Cal ser conscients del gran volum de discriminacions i micromasclismes que els sostenen, i ser conscients també que aquestes discriminacions són resultat de causes molt diverses interrelacionades entre sí, i que aquest fet augmenta la complexitat a l’hora de poder-les eradicar.

Aquest tracte discriminatori es du a terme en diferents àmbits de la societat i el laboral n’és un. El 22 de febrer és el dia europeu per la igualtat salarial, dia en què caldria fer una reflexió i revisió de com estem fent les coses en aquest sentit, ja que en el context de les desigualtats laborals en destaca la salarial. És per aquest motiu que voldria parlar-vos del concepte de bretxa salarial i de la importància de tenir-la present.

La bretxa salarial és un indicador que mesura les desigualtats salarials entre dones i homes. Aquestes desigualtats són un dels problemes a tenir en compte en una societat que pretén ser justa i igualitària. Aquest indicador està condicionat, en part, per la valoració social i econòmica del treball que realitzen les dones.

En aquest sentit, tant el teixit empresarial com l’administració són elements clau per a combatre aquest tipus de desigualtats. És poc freqüent percebre bretxa salarial ajustada, ja que aquesta seria il·legal i denunciable; en canvi la bretxa salarial no ajustada requereix d’una diagnosi específica per poder-la identificar i poder incorporar així les mesures correctores necessàries que reverteixin aquesta bretxa.

Des de la Paeria de Balaguer hem iniciat la renovació del nostre Pla d’Igualtat d’Oportunitats entre dones i homes. En aquest moment estem en la fase de la diagnosi, la qual permetrà identificar els indicadors sobre els quals caldrà actuar.

Aprofito aquesta oportunitat per traslladar la necessitat d’incorporar a les empreses valors essencials que afavoreixin i permetin un tracte més just, igualitari i una major conciliació de la vida personal i laboral de les persones. Així mateix, també voldria informar que la Paeria de Balaguer ofereix informació, dirigit a tot el teixit empresarial amb l’objectiu de conèixer el marc normatiu, les obligacions legals i els avantatges de disposar d’un pla d’igualtat d’oportunitats entre dones i homes a les empreses.

Per finalitzar m’agradaria compartir una frase d’Àngela Davis, que últimament tinc molt present en el meu dia a dia i que crec que té molt a veure en el dia internacional per la igualtat salarial, i que diu així: “ No estic acceptant les coses que no puc canviar, estic canviant les coses que no puc acceptar”.


Lorena González Dios, Paera en cap de Balaguer

Entradas Recientes

Ver todo

El xut vell

Era d'esperar, i per fi ha passat. Tota l'agricultura i la nostra catalana, han plantat el pal d'avís de que Prou de tanta incompetència, Prou de tantes paraules i promeses que no son res en la realit

15 de Març Dia Mundial de la Covid persistent

L’Associació Long COVID Lleida, és la nova associació creada per malalts de la COVID persistent. El 15 de març s’ha declarat el dia Mundial de lamCovid Persistent. La COVID va sacsejar la nostra socie

Comments


banner-reclam.gif
bottom of page