top of page
hemeroteca.jpg

Montgai celebrarà el 21 d’abril la XV edició de Net la fira del Sabó i la Cosmètica natural

La demostració de l’elaboració de sabó artesanal de caldera és una de les activitats més destacades


El proper diumenge 21 d’abril, Montgai celebrarà la XV edició de Net, la fira del Sabó i la Cosmètica Natural. La població ha estat declarada Poble d’ofici singular del sabó, amb la consolidació del Corresabó, una proposta pionera a Catalunya. El Corresabó té com a principal objectiu atraure la participació activa d’un públic familiar, a més de l’habitual interessat en la temàtica de la fira.

L’activitat més destacada i tradicional és la demostració de l’elaboració del sabó artesanal de caldera feta per les mestres sabonaires de Montgai, així com la Sala del Sabó on es pot veure com antigament es recollien les morques d’oli dels molins i de les cases, i la recollida de la planta de la barrella que servia per fer lleixiu, ingredient imprescindible en l’elaboració del sabó.

La fira comptarà amb unes 15 parades de sabons i cosmètica natural, i uns 30 expositors artesans de productes de proximitat de la zona, així com espectacles de bombolles gegants a càrrec del Mag Reivax i també animació musical durant tota la fira a càrrec dels Grallers de Bellvís i els Capgrossos de Montgai. Durant tot la jordana hi hauria degustacions de productes locals i de proximitat a La Fassina, així com xerrades sobre ornitologia, i la presentació de llibre Sabó de casa.

Com a novetat, el jovent del poble s’ha sumat als actes de la fira i ha organitzat una gimcana sobre paraules del Montgai, “Paraulògic”.

Durant tot la jornada es podrà visitar Lo Carreró de Montgai i el Museu Agrari del Group Gili.

La inauguració anirà a càrrec de la Directora del Consorci de Comerç i Artesania de Catalunya, la Sra. Agnès Russiñol i Amat.




banner-reclam.gif
bottom of page