top of page
hemeroteca.jpg

El jove xef balaguerí Xavier Pla partícip d’una estrella Michelin al restaurant on és el segon xef

Xavier Pla porta temps treballant com a segon xef en el Bishop’s Buttery, aconseguint una Estrella Michelin


Xavier Pla, segon xef del restaurant Bishop’s Buttery, junt amb tot l’equip de l’establiment, han aconseguit la primera Estrella Michelin, atorgada a principis del mes de febrer. El restaurant està situat a l’Hotel Cashel Palace de 5 estrelles del condat de Tipperany d’Irlanda.

El jove de Balaguer va estar contractat ara fa 7 mesos com a segon xef aportant creativitat a la cuina, per tal d’intentar al llarg de l’any aconseguir aquest preuat guardó.

Xavier Pla amb tant sols 24 anys, porta 8 anys entre fogons de diferents restaurants. La formació acadèmica la va cursar a l’escola d’Hostaleria de Girona, i la seva formació pràctica va estar, entre d’altres, amb els Germans Roca amb 3 estrelles Michelin; al restaurant ABaC del reconegut xef creatiu Jordi Cruz, amb també tres estrelles Michelin, i al restaurant Aponiente de El Puerto de Santa Maria en Cádiz, amb tres estrelles Michelin, del reconegut xef Ángel León.

A Balaguer, va estar treballant durant un any i mig a la cuina de la Nova Fontblanca, d’on guarda un bon record, i no descarta en un futur no gaire llunyà el poder obrir un restaurant d’alta cuina a la seva ciutat natal.

De moment, continua a Irlanda com a segon xef, i té en el seu punt de mira diferents restaurants europeus i nacionals de prestigi, per poder continuar la seva trajectòria professional en l’alta cuina.





banner-reclam.gif
bottom of page