top of page
hemeroteca.jpg

El Parc Astronòmic del Montsec va inaugurar la quinzenatemporada el 16 de febrer

El Parc Astronòmic del Montsec va inaugurar la seva quinzena temporada el passat 16 de febrer. L’equipament situat al municipi d’Àger, va presenta diverses novetats per aquest any.

En aquesta temporada, el planetari ja està renovat al 100% i es podran viure experiències diürnes i nocturnes en 3Dfull dome - 360, únic al món i la reproducció de pel·lícules a 6K.

A més, s’ha implementat un sistema de resposta del públic als seients del Planetari, propiciant una interacció dinàmica durant les sessions, permetent a l’audiència respondre preguntes i poder prendre el control de la simulació del viatge per l’espai escollint quin planeta, galàxia, cúmuls estel·lars o nebulosa visitar a continuació.

Al llarg de la temporada s’instal·larà un radiotelescopi, que permetrà una nova dimensió a les activitats d’investigació i observació.

Durant el 2024, hi haurà tres experiències singulars. Una és la projecció de l’icònic album de Pink Floyd’The Dark Side of the Moon’, en commemoració al seu 50è aniversari. La segona experiència serà el Festival d’Astronomia, que se celebra anualment i enguany arriba a la seva 10a edició, on presentarà una àmplia gamma d’activitats científiques, culturals i d’oci, dissenyades per a tota la família. Per últim, el cicle “Música sota les Estrelles” arribarà a la seva 14a edició, combinant una visita al Parc amb un espectacle musical d’artistes catalans.




banner-reclam.gif
bottom of page