320 anys de la Congregació dels Dolors

Enguany la Confraria de Setmana Santa de Balaguer està de celebració, arribem al cinquè aniversari de la recuperació de la processó de Divendres Sant i també es compleixen 320 anys de la fundació de la Congregació dels Dolors de Balaguer.
    La nostra confraria va ser fundada l'any 1700 tal com narra el llibre Verd de la Ciutat de Balaguer.     
    Durant aquests cinc anys els germans de la confraria han treballat de valent i desinteressadament per recuperar patrimoni amb valor històric, artístic i sentimental. La construcció dels dos passos, la restauració del Sant Sepulcre, la confecció del nou estendard, la nova vestimenta de la Verge, la restauració de la creu amb els improperis i la restauració del crucificat barroc han estat algunes de les moltes tasques realitzades. Han estat determinants també dos factors: el suport dels comerços de la ciutat que amb una petita aportació fan possible el llibre d'actes i també la Parròquia que sempre camina al nostre costat.
    Voldria aprofitar aquestes línies per animar-vos a què formeu part d'aquest projecte que creix any rere any. És de vital importància que tinguem una bona base de socis i de persones amb ganes de treballar però sobretot que els més petits també col·laborin amb nosaltres, ja que han de ser ells qui garanteixin la continuïtat de la processó en un futur.
    No voldria acabar aquestes línies sense agrair la tasca feta durant aquests cinc anys a la junta sortint, i animar a la nova junta a què continuïn treballant de valent any rere any.

 
 

Please reload

Notícies  Destacades

La festa de l’Harpia Balaguer Medieval canviarà de dates pe...

1/4
Please reload

Please reload

@ Dossier P&M S.L. - Sant Lluís, 36 - BALAGUER (Lleida)

Telf. 973 448 273  //  e-mail: redaccio@revistagroc.com

Publicació controlada per