Més de 60 alumnes de la província de Lleida participen ja al Concurs Ficcions

    Un total de 62 alumnes de 17 centres educatius de la demarcació de Lleida participen en el concurs de creació literària enfocat a joves de 14 a 18 anys. L’IES Canigó d’Almacelles, és de moment el centre més participatiu amb un total de 12 inscrits.
    En total, Ficcions porta un total de 2.048 joves inscrits de 198 escoles d’arreu del territori de parla catalana.
    El concurs “Ficcions, l’aventura de crear històries” està enfocat a alumnes de 14 a 18 anys que cursin 2n cicle d’ESO, Batxillerat o Cicles Formatius. L’objectiu principal d’aquesta iniciativa, creada per l’Associació de Mitjans d’Informació i Comunicació (AMIC), busca impulsar la creació literària i el treball en equip dels estudiants. Així com fomentar l’escriptura i la literatura en català.
    Els participants han d’escriure un relat dividit en tres capítols i penjar-los a través del web del concurs seguint el calendari d’entrega. La modalitat de concurs, permet als alumnes poder participar tant individualment com en grup de fins a tres persones.
    El jurat que el forma, són persones vinculades al món de la literatura i l’educació serà, encarregats d’escollir els guanyadors i els finalistes. Es valorarà la qualitat literària dels textos, la coherència argumental i l’originalitat de les històries. La segona quinzena del mes d’abril es publicaran els noms dels finalistes, i al mes de maig es farà l’entrega de premis i diplomes en diversos actes arreu dels territoris de parla catalana (Menorca, Eivissa, Mallorca, València i Barcelona).
    El primer premi serà un iPhone o una Play Station per a cada membre del grup guanyador, mentre que el segon premi serà un Smartphone. Els premis territorials per a les millors històries de cada zona guanyaran un Smartphone o uns auriculars sense fils. A més, també es premiaran als professors/es més motivadors/es de cada territori (València, Illes Balears i Catalunya) amb una estada de 2 dies per a 2 persones amb sopars i/o esmorzars inclosos.
    En la darrera edició, Ficcions 2019 van participar-hi més de 3.800 estudiants de segon cicle d’ESO, Batxillerat i CFGM de Catalunya, Illes Balears i València, provinents de més de 300 centres educatius diferents.
    L’AMIC, com a organitzador, vol donar continuïtat a aquesta iniciativa a la xarxa que compta amb un gran èxit de participació dels joves i que té la voluntat de promoure la creació literària. L’Associació de Mitjans d’Informació i Comunicació representa a més de 400 publicacions en paper i digitals fortament arrelades arreu del nostre país.

 

 

 

Please reload

Notícies  Destacades

Exposició “Impactos” de Ramón Cerezo a la Fundació Margueri...

1/4
Please reload

Please reload

@ Dossier P&M S.L. - Sant Lluís, 36 - BALAGUER (Lleida)

Telf. 973 448 273  //  e-mail: redaccio@revistagroc.com

Publicació controlada per