Gran expectació per rebre els Reis Mags i seguir la cavalcada fins a la Paeria de Balaguer

El passat diumenge 5 de gener els Reis Mags arribaven a la ciutat de Balaguer amb algunes novetats respecte els anys anteriors.
    S’incorporada la figura del Polsim, qui va ser l’encarregat de guiar el pas dels reis per la ciutat, amb l’estel de Nadal que va il·luminar el camí fins a la Paeria des de l’església de Sant Domènec d’on van aparèixer les patgesses reials: Albaflor, Dolldargent i Ditsdeseda, (les quals durant tot el mes de desembre han estat les encarregades de recollir les cartes dels nens i nenes de la ciutat), i ses Magestats i els seus patges.
    En arribar a la Plaça Mercadal, van fer una salutació des del balcó de la Paeria, als milers d’espectadors que s’havien aplegat per veure als Reis Mags, qui a continuació rebrien a tots els nens i nenes que van voler per donar la seva carta i veure’ls d’a prop al vestíbul de la Paeria.
    La cavalcada d’aquest any pretenia donar més presència als valors simbòlics de la tradició. Per aconseguir-ho s’ha dut a terme tota una escenificació basada en tres eixos temàtics: la natura i territori (personificats amb Melcior i Albaflor), la màgia i el món dels somnis (Gaspar i Dolldargent) i la cultura del món i les persones que en formen part (Baltasar i Ditsdeseda).

 

 

 

Please reload

Notícies  Destacades

Exposició “Impactos” de Ramón Cerezo a la Fundació Margueri...

1/4
Please reload

Please reload

@ Dossier P&M S.L. - Sant Lluís, 36 - BALAGUER (Lleida)

Telf. 973 448 273  //  e-mail: redaccio@revistagroc.com

Publicació controlada per