Es veu la llum?

Els encants del desconegut es van aclarint davant de la llum del dia comú. S’han buscat un bon seient i parlen. Amb discreció i sense periodistes. El que ha d’esser  potser que s’hagi començat a fer.
    El part ha estat lent i tan emprenyador que fins i tot, han aconseguit ficar-nos  la política i el seu verí, dins les nostres llars. Vergonya els hauria de donar, clar pensant que en tinguessin. Ells cobrant religiosament les mesades mentrestant que aquesta Catalunya que diuen estimar i servir ha estat sotragada i esfilagarsada com una corda vella davant de tota Europa, amb un vastíssim moviment de simulació i xarlatanisme.
    Si tot arribà a bé, com es podrà saber per quina raó tants càntics i fum d’encens, dedicats a major gloria d’un fugit de la justícia que ell va provocar, i que “veraneja” a Waterloo.
    Aquí per una absència de vertaders polítics ens hem hagut d’entendre amb les escorrialles del que ens han volgut vendre, i es calla per por i per fàstic. On són els polítics que CiU va fer, i no els d’ara que amb marca d’ella (Junts per Catalunya), van dirigits per un mal vicari, i d’un altre que no sap el que significa la solidaritat amb els companys, i sí, el de fer-se fonedís.
    Sempre hem volgut ser més papistes que el Papa de Roma. Fins i tot, el Defensor del Poble, l’estimat Sr. Ribó fa investigar si els Mossos d’Esquadra es van passar de rosca en la seva funció de mantenir l’ordre.
    Fa uns dies en un diari de gran circulació i amb un ampli crèdit de judici, ficava en coneixement el cost humà de l’enrenou que els “xalecos grocs” ha donat a la policia francesa i aquesta a ells. Aquí van, 11.000 detencions, 3.200 condemnes penals, de les quals d’empresonament immediat han estat unes 400. 11 morts per causes diverses. 4.300 ferits, 2.500 manifestants i 1800 policies. 31 mutilats, 24 d’un ull, 5 d’una mà, 1 d’un testicle, i un altre el nas. I per coronar el fet, dos policies seran jutjats per una excessiva violència.
    Llegint-ho el pot donar la sensació que tot el passat aquí va ser una berbena d’estiu, però en el fons del cor et pesa molt tot el que es va veure.
    No deu sentir el mateix l’actual Honorable que fa poc temps ha demanat,-segons el Sr. Llatzer Moix-, que els catalans llegeixin atentament a un sociòleg que valora “la sangre de los màrtires”, i per tan ell suggereix polaritzar més la societat, i assumir els nivells de sacrifici per agafar d’una vegada la independència. No cal dir que si aquests son els seus ideals i sentiments, que s’ho faci mirar, es el meu consell.

Please reload

Notícies  Destacades

Exposició “Impactos” de Ramón Cerezo a la Fundació Margueri...

1/4
Please reload

Please reload

@ Dossier P&M S.L. - Sant Lluís, 36 - BALAGUER (Lleida)

Telf. 973 448 273  //  e-mail: redaccio@revistagroc.com

Publicació controlada per