Balaguer serà la Ciutat del Bàsquet Català 2020 amb molts actes programats

Durant el 2020 Balaguer esdevindrà Ciutat del Bàsquet Català amb activitats programades al llarg de l’any

 

L’any 2000 es va iniciar aquest projecte que consisteix en nominar, cada any, una ciutat, vila o poble de Catalunya com a Ciutat del Bàsquet Català, on durant tot l’any es celebren activitats i actes esportius, socials i culturals referents al basquetbol.
La finalitat d’aquesta iniciativa és doble, per una banda el reconeixement dels homes i dones del bàsquet de l’àmbit territorial escollit, que amb la seva tasca i dedicació desinteressada, han propiciat el seu desenvolupament, creixement i popularització, en el seu municipi, i d’altre significar també aquells territoris on el bàsquet troba dificultats per desenvolupar-se i és necessari un recolzament i un suport que faci conèixer els seus valors formatius, esportius i cívics.
Balaguer, tal i com han fet la resta de ciutats que han tingut l’honor d’esdevenir Ciutat del Bàsquet Català anteriorment, desenvoluparà moltes activitats tan diverses com exposicions de cartells, segells, fotografies i història del bàsquet local, concursos de logotips, de dibuixos de temàtica de bàsquet entre els escolars, clínics d’entrenadors, estades d’àrbitres, tornejos, 3x3, congressos, jornades de veterans, trobades, presentació de llibres, etc, i cadascuna d’aquestes activitats ha representat i representa un focus d’atenció social, cultural, cívica i esportiva, que implica a gran part de la població.
    Aquesta serà la vint-i-unena edició, havent-se celebrat l’any 2000 a Lleida i el 2014 a La Seu d’Urgell.
    Es crearà una comissió d’organització i seguiment, de la qual en formaran part l’Ajuntament de Balaguer, la Fundació del Bàsquet Català, l’RT Lleida de la Federació Catalana de Basquetbol i el Club Bàsquet Balaguer.
    La presentació oficial tindrà lloc el proper 25 de gener de 2020, on es farà una recepció  i  presentació  amb  les  autoritats  i  representants  corresponents de  l’Ajuntament,  Club  Bàsquet  Balaguer  i  Federació  Catalana  de  Bàsquet,  de l’esdeveniment que es portarà a terme durant tot l’any. L’actes estarà obert a tothom.
    Les activitats es duran a terme duran tot l’any 2020, a part de les activitats esportives marcades en el calendari, també n’hi haurà algunes de caràcter més tècnic (així com clínics i xerrades) i altres a nivell escolar, obert al públic, algunes encara per definir, que aniran a càrrec del Club Bàsquet Balaguer.

 

 

 

Please reload

Notícies  Destacades

Exposició “Impactos” de Ramón Cerezo a la Fundació Margueri...

1/4
Please reload

Please reload

@ Dossier P&M S.L. - Sant Lluís, 36 - BALAGUER (Lleida)

Telf. 973 448 273  //  e-mail: redaccio@revistagroc.com

Publicació controlada per