La 23ena Fira d’Àger ofereix un ampli programa cultural durant tres dies

    El proper diumenge 8 de desembre, Àger reviurà una nova edició, la 23ena Fira artesanal. Des de fa anys, des de l’organització s’ha apostat per fer altres actes previs a la mateixa fira que es celebren els dies anteriors.
    Enguany, els actes festius començaran el divendres 6 amb l’inauguració d’una exposició de Patchwork, amb el suport de l’Associació de Dones de la Vall d’Àger, amb un muntatge de la mà de l’artista Jesús Sanuy. També s’inaugurarà un nou espai, l’antic forn, amb obres plàstiques  de Jesús Sanuy i la ceràmica d’Àngels Albertí. a la tarda maridatge de cerveses artesanes i l’actuació de Joan Colomo.
    Dissabte es podran veure les exposicions i es podran fer cisites guiades a la Col·legiata. De nou es farà la Porcellada, un recital poètic conduit per Carles M. Sanuy i que ja és una activitat totalment consolidada, que dóna suport a la literatura i la poesia catalana a través  de l’oratòria. Enguany presentaran el llibre “Poetes de Ponent” amb diferents autors  participants.
    L’acte es clourà amb un concert i ball a càrrec del grup musical SonSonite, que portarà sons i música cubana.

 

Els oficis antics protagonistes de la 23ena Fira d’Àger diumenge dia 8

 

Com ja és habitual a la Fira d’Àger, durant tot el matí del diumenge, hi haurà la tradicional demostració d’Oficis Antics, amb demostracions d’oficis a part d’una setantena d’expositors de productes de proximitat, amb oli, mel, torrons, embotits, entre altres.
    La mostra dels oficis antics, és una de les activitats més concorregudes pels visitants, que enguany podran gaudir de les demostracions del cisteller, el cadiraire, el forjador, el ferrador, el terrissaire-ceramista, el llauner, el picapedrer, cartró pedra, el sarroner, el torner de pedal, l’escloper i el boter-cuirater.
    Es farà la presentació del projecte Obrador Xisqueta amb un taller participatiu, per tal de donar a conèixer el treball de recuperació de l’ofici artesà a través de la posada en valor de la llana d’ovella de raça Xisqueta i Merino de la península.
    Durant tot el matí es podrà fer la visita a la tradicional Farmàcia Montardit, tot fent un viatge en el temps.
    Durant els tres dies, hi haurà servei de visites guiades a la Col·legiata de Sant Pere.
    Una activitat també per als més petits durant el dia de la Fira, serà a càrrec de “Els amics d’en Crusó” de Toc de fusta. Una experiència lúdica per a totes les edats, amb un espai lliure per descobrir i experimentar. Una col·lecció de jocs de fusta, amb més d’una vintena d’estructures, que faran gaudir a petits i grans durant el mati de la fira.
    Enguany una altra novetat serà el recorregut-itinerari artístic pel nucli antic de la vila. A través d’un itinerari es podran apreciar diferents peces artístiques al llarg del seu recorregut i al mateix temps recórrer el nucli antic fins arribar a la Col·legiata de Sant Pere d’Àger, una proposta per descobrir part del seu nucli antic a través d’un circuït artístic contemporani combinat amb la tradició d’alguns oficis artesanals antics.
    El mateix diumenge a part dels antics oficis i les parades amb productes de proximitat també hi haurà presència d’activitats socials i culturals, com ampes, associacions entre altres amb activitats i demostracions complementàries.

 

Programa Actes Fira Àger

 

>> DIVENDRES 6 de Desembre

11.00 h. Inauguració exposició de patchwork (labor de retalls), a la sala de plens de l’Ajuntament.
11.30 h. Obertura d’un nou espai expositiu a l’Antic Forn amb l’obra de Jesús Sanuy i Àngels Albertí.
11.30 h. Visites guiades a la Col·legiata.
18.00 h. Maridatge de cerveses artesanes al local social a càrrec de La Vella Caravana.
19.30 h. Concert de Joan Colomo.

>> DISSABTE 7 de Desembre

11.00 h. Exposició obertes a la sala de plens i a l’antic forn.
16.00 h. Visites guiades a la Col·legiata
18.30 h. Recital poètic Porcellada, amb la presentació del llibre “Poetes de Ponent”,  per Carles M. Sanuy.
23.30 h. Concert i ball de fira amb SonSonite, ritmes cubans.

>> DIUMENGE 8 de Desembre

10.00 h. Obertura de la Fira.
11.00 h. Inauguració oficial de la fira a la placeta del local social.
11.00 h. Els amics d’en Crusó amb Toc de Fusta a la placeta del local social. Presentació del projecte obrador Xisqueta amb un taller participatiu.
12.00 h. Presentació del projecte: Canyet de Rapinyaires amb Lo Pagès del Montsec (al costat de Cal Martí).
Durant tot el matí a la Plaça de la Vila, hi haurà la demostració d’Oficis Antics (forjadors, picapedrer, rajoler, llauner, cisteller, ferrador, talla de fusta artística, cadiraire, cal·lígraf, cartró-pedra, tintoreria natural). També es podrà fer un recorregut amb un itinerari artístic pel nucli fins arribar a la Col·legiata.

 

 

 

Please reload

Notícies  Destacades

Exposició “Impactos” de Ramón Cerezo a la Fundació Margueri...

1/4
Please reload

Please reload

@ Dossier P&M S.L. - Sant Lluís, 36 - BALAGUER (Lleida)

Telf. 973 448 273  //  e-mail: redaccio@revistagroc.com

Publicació controlada per