Uns 300 alumnes de cinc instituts de la Noguera participen al programa Arrenca

Més de 300 alumnes de batxillerat i cicles formatius provinents de cinc instituts de la Noguera i un del Segrià participaran a la setena edició de l’Arrenca, un programa dirigit a joves i empresaris per a la cerca d’oportunitats laborals en el món rural. Aquest projecte, organitzat per l’Oficina Jove del Consell Comarcal de la Noguera, el Grup d’Acció Local (GAL) Noguera Segrià-Nord i amb el suport de la Direcció General de Joventut i del Departament d’Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació de la Generalitat, va començar el 26 de setembre i fins al 24 d’octubre amb un programa d’activitats que inclou 6 ponències i 11 visites a empreses de la Noguera.
    Una de les principals novetats d’aquesta edició és la coincidència en un mateix dia de les xerrades i les visites per part de cada institut participant. El canvi respon a una demanda dels centres de secundària, que van proposar unificar les activitats en una mateixa jornada. En els últims anys, els alumnes assistien primer a una xerrada i un altre dia el dedicaven a fer la visita a empreses.
    El programa de l’Arrenca respon a l’objectiu de crear vincles entre el teixit empresarial i el jovent per tal que els joves identifiquin i analitzin les possibilitats que ofereixen les empreses de la comarca i així poder orientar el seu futur amb garanties, així com minimitzar la tendència a la despoblació de les zones rurals. Així mateix, també es pretén que els alumnes puguin conèixer “in situ” diferents exemples d’èxit empresarial i generar inquietuds emprenedores.
    Els cinc centres de secundària de la Noguera que aquest any s’han adherit al projecte són el Ciutat de Balaguer, Almatà de Balaguer, Vedruna de Balaguer, Els Planells d’Artesa de Segre i Ermengol IV de Bellcaire d’Urgell, a banda de l’institut d’Almenar. Les empreses participants provenen de diferents sectors, com ara l’agroalimentari o el turístic.

 

 

 

Please reload

Notícies  Destacades

Exposició “Impactos” de Ramón Cerezo a la Fundació Margueri...

1/4
Please reload

Please reload

@ Dossier P&M S.L. - Sant Lluís, 36 - BALAGUER (Lleida)

Telf. 973 448 273  //  e-mail: redaccio@revistagroc.com

Publicació controlada per