Senténcia

    Catorze d’octubre/2019, data de la sentència dictada pel Tribunal Suprem en el cas dels polítics catalans protagonistes de la declaració unilateral d’independència del 2017. Caldrà que recordem la data i la marquem amb retolador permanent  a l’almanac de 2019.
    La veritat és que la sentència no m’ha sorprès; ja vaig anticipar (GROC Gener/2019) que no serien condemnats pel delicte de rebel·lió. El Tribunal, que ha fet autèntica enginyeria jurídica per tal d’evitar la condemna per rebel·lió, declara que la violència d’aquells dies no va ser instrument per la declaració unilateral d’independència. A més d’això el Tribunal Suprem ha deixat una escletxa evident per a que el President de la Generalitat, que té la competència en matèria penitenciària, pugui concedir als condemnats el tercer grau d’aquí a dos o tres mesos.
    La condemna finalment ha sigut per sedició (recorda lector: sedició és el “delicte que cometen aquells que s’alcen pública i tumultuàriament per impedir, per la força o fora de les vies legals, l’aplicació de les lleis”), incloent-hi dintre de la sedició, més enginyeria jurídica, el delicte de malversació de recursos públics. Una condemna per rebel·lió més una condemna per malversació hauria suposat de vint-i-cinc a trenta anys.
    Sé que no és correcte ni honorable fer escarni d’aquells que ho estan passant malament però, ¿tant cecs estaven que no veien, malgrat totes les advertències,  que l’Estat es defensaria? ¿És que estaven tant inflats de supèrbia i prepotència que van donar per fet que tota Europa aplaudiria i l’Estat espanyol cauria de genolls? Accepto, amb moltes reserves, que dos milions de catalans van dir SI a la independència aquell 1 d’octubre. Val. ¿I què hi ha dels cinc milions i mig de catalans que no han dit SI a la independència? ¿I què passa amb els trenta-nou milions d’espanyols no catalans que no han SI a la independència de Catalunya?
    Sigui com sigui la sentència és un avís a navegants: Puigdemont, Marta Rovira, Meritxell Serret i etcètera ja saben què passarà si trepitgen sol espanyol i què pot passar quan sigui efectiva l’ordre internacional de busca i captura que la Justícia ja ha enviat.

Please reload

Notícies  Destacades

Exposició “Impactos” de Ramón Cerezo a la Fundació Margueri...

1/4
Please reload

Please reload

@ Dossier P&M S.L. - Sant Lluís, 36 - BALAGUER (Lleida)

Telf. 973 448 273  //  e-mail: redaccio@revistagroc.com

Publicació controlada per