Petards

Espectacle vergonyós al Parlament de Catalunya a resultes de la detenció de uns membres dels CDR acusats de fabricació d’explosius amb finalitat de causar estralls.
    Un hiperventilat Quim Torra ha sortit en defensa d’aquestes persones detingudes i ho ha fet amb tanta força i vehemència que, segons la meva modesta opinió, anirà més en perjudici dels detinguts que no al contrari. L’únic que no ha dit i que jo he trobat a faltar és demanar que s’investigui i s’arribi al fons del tema, per tal de veure si hi ha culpabilitat i en quin grau.
    Que jo sàpiga ningú, ni policia ni poder judicial, ha atacat l’independentisme, que ja s’ataca prou ell solet, sinó que s’ha procedit a seguir una investigació que finalment ha resultat en detencions de presumptes delinqüents acusats de fabricar explosius.
    Fabricar petards en instal·lacions no adequades ni autoritzades és il·legal a més de perillosíssim per a qui els fabrica i per la resta de la gent que es poden trobar a prop.
    La gravetat dels fets ve de que no es tracta d’uns nois que a la sortida de classe es reuneixen al garatge d’un d’ells per fabricar uns petards. Es tracta de gent adulta que saben perfectament que estan duent a terme una activitat il·legal i perillosa com és la fabricació d’explosius, o diguem-ne “petards” de gran potència.
    Si volien fer esclatar els “petards” en un canut de rotlle de paper higiènic o volien volar el Parlament de Catalunya es veurà en les investigacions que seguiran a partir d’ara. El que hem de fer els que no hi estem embolicats és el mateix que cal fer sempre: deixar treballar els investigadors i jutges i que facin la seva feina.
    L’assumpte, mira-ho com vulguis, ultrapassa cinc pobles la simple gamberrada juvenil. És terrorisme? No ho sé; ho diran aquells a qui pertoca: els tribunals de justícia. Si no confies en la justícia espanyola fes la maleta i ves a fer un tom per França, Irlanda, Estats Units o Gran Bretanya, Alemanya o Itàlia, països amb més amplia experiència democràtica que nosaltres i amb cossos de policia especialitzada en alerta permanent pels terribles casos de terrorisme que han patit en la seva història. Quan siguis allí explica el cas i demana opinió.
    Si la Guardia Civil hagués tingut la mala baba que Torra el bocamoll els hi atribueix, haurien deixat als CDR col·locar i fer explotar un primer artefacte. ¿Conseqüències? Tot el procés independentista automàticament desacreditat i portes obertes a la policia per intervenir totes les associacions i ONGs vinculades d’una o altra forma a la causa independentista.
    Cada dia estic més convençut que Torra, Puigdemont i Cia busquen amb desesperació un altre 155 per tal de tenir raó de ser i existir.
    Mentrestant, dia 1 d’octubre, aniversari de l’ú d’octubre de la infàmia: 18000 persones (entre 9000 i 12000 segons altres fonts) a la manifestació de Barcelona, uns 60 a Lleida. ¿Signes de fatiga del procés?

 

Please reload

Notícies  Destacades

Exposició “Impactos” de Ramón Cerezo a la Fundació Margueri...

1/4
Please reload

Please reload

@ Dossier P&M S.L. - Sant Lluís, 36 - BALAGUER (Lleida)

Telf. 973 448 273  //  e-mail: redaccio@revistagroc.com

Publicació controlada per