Acte d’agermanament d’Os de Balaguer i la vila d’Artà en la seva festa major

    Aquest dissabte, en el marc de la Festa Major de Sant Miquel, les viles d’Os de Balaguer i Artà (Mallorca) es van agermanar.  
    L’acte d’agermanament es va fer a la plaça de la Font, donant la benvinguda i presentació per part de l’alcaldessa d’Os de Balaguer, Estefania Rufach, seguida per la salutació del batle d’Artà, Manuel Galan i Massanet, qui va presentar el seu municipi a tots els assistents. Després ambdós alcaldes van signar l’acta d’agermanament.
    Finalment es va fer la benedicció i primer repic de la campana “Santa Maria de Bellpuig d’Artà” fosa en la passada edició de la Trobada de Campaners d’Os de Balaguer, i que és un regal del poble d’Os al poble d’Artà. L’objectiu és que la campana sigui instal·lada a l’església de l’antic priorat de Bellpuig d’Artà.  
    El motiu de l’agermanament és el vincle històric entre ambdós municipis, el qual es remunta a l’edat mitjana. Després de la conquesta de Mallorca, els monjos del Monestir de les Avellanes, reberen en donació la població d’Artà, on hi fundaren el priorat de Santa Maria de Bellpuig d’Artà, mantenint-hi el vincle durant dos segles. Ara, més de set-cents anys després, els municipis d’Os de Balaguer i Artà es tornen a retrobar mitjançant aquest agermanament.
    L’agermanament, cerca redescobrir aquest passat comú, però també pretén ser l’inici d’una relació d’amistat i cooperació que resultin d’interès per a les viles d’Os de Balaguer i d’Artà.

 

 

 

Please reload

Notícies  Destacades

La festa de l’Harpia Balaguer Medieval canviarà de dates pe...

1/4
Please reload

Please reload

@ Dossier P&M S.L. - Sant Lluís, 36 - BALAGUER (Lleida)

Telf. 973 448 273  //  e-mail: redaccio@revistagroc.com

Publicació controlada per