Èxit de visitants durant tot el cap de setmana en la 9a edició de l’Harpia

Enguany la festa celebrava els 700 anys del naixement del rei Pere III el Cerimoniós al Castell Formós

 

Balaguer es va convertir durant aquest passat cap de setmana, en una ciutat medieval, en la celebració de la 9a edició de la festa de l’Harpia, Balaguer Medieval.
    Des de divendres amb el muntatge del campament medieval, ubicat al Parc de la Transsegre, on es va reviure la vida i costums de l’edat mitjana, per diferents grups de recreació, vinguts d’arreu del territori. Un campament que ha rebut milers de visitants i que han fet diferents demostracions i recreacions al llarg dels tres dies. Divendres també va tenir lloc la primera jornada d’estudis Rei Pere el Cerimoniós, amb un acte a la sala d’actes de la Paeria, amb la presència de diferents medievalistes d’universitats catalanes que van posar de manifest el paper rellevant que va tenir la ciutat en aquella època i la seva influència en a vida política, econòmica i social.
A continuació es va fer una visita guiada al Castell Formós i tot seguit la lectura teatralitzada d’alguns fragments de la “Crònica del rei Pere el Cerimoniós”, a càrrec de l’actor Enric Arquimbau, amb l’acompanyament musical de Francesc i Glòria Rodoreda que van interpretar peces del “Llibre Vermell de Montserrat” (segle XIV). Aquesta primera jornada es vol convertir en una trobda anual que compagini la investigació i la difusió.
    Dissabte per la tarda es va fer tot el muntatge de les parades a la plaça Mercadal i els carrers del voltant i l’espai de les Tavernes. L’acte oficial de recreació de la presentació a la ciutadania de l’infant Pere lll el Cerimoniós, acompanyat pels seus pares els comtes d’Urgell Alfons d’Aragó i Teresa d’Entença, amb una comitiva formada per tots els grups de recreació que va sortir des del campament fins a la plaça del Mercadal. La pujada am torxes i el ball de l’Harpia. Degut a la pluja de dissabte nit, els concerts previstos, Jabardeus i Kasonronda, es van haver de suspendre.
    Diumenge al matí, per segon any consecutiu, va tenir lloc la ballada de la galop al mig del Mercadal just abans de l’inici del vermut dels enamorats a l’espai de les Tavernes. També hi va haver un concert de música medieval en honor a l’hereu Pere, a càrrec del grup de recreació històrica Els Joglars de Ripollet, a l’església de Sant Josep, dedicat també a l’infant Pere nascut a la ciutat. A continuació es va fer la desfilada de tots els grups de recreació històrica fins a la plaça del Mercadal i el comiat i pagament de les soldades, i lliurament d’obsequis per part del Paer en Cap.
    Per la tarda del diumenge, es va fer el ball de l’Harpia i una gran batucada fi de festa, a càrrec del grup de percussió Bandelpal de Balaguer. Durant els tres dies, no van faltar les cercaviles pels carrers, els espectacles de circ i la zona de la Reguereta.

 

 

 

Please reload

Notícies  Destacades

Exposició “Impactos” de Ramón Cerezo a la Fundació Margueri...

1/4
Please reload

Please reload

@ Dossier P&M S.L. - Sant Lluís, 36 - BALAGUER (Lleida)

Telf. 973 448 273  //  e-mail: redaccio@revistagroc.com

Publicació controlada per