Tornen els cursos per aprendre a ballar “La Galop de Balaguer” a la Plaça del Museu

Aquests tallers de ball es faran els propers dies 3, 5 i 12 de setembre per segon any consecutiu

 

Un any més i per segon any consecutiu tindrà lloc la ballada de la Galop de Balaguer en el marc dels actes de l’Harpia 2019, el diumenge 15 a les 13 h a la plaça Mercadal, abans del vermut dels enamorats on estaran ubicades les Tavernes.
    Per tots aquells que estiguin interessats a aprendre a ballar aquesta dansa, es faran tres tallers els dies 3, 5 i 12 de setembre a les 20 h a la plaça del Museu.
    Aquesta dansa popular es ballava antigament a la ciutat a la fira dels Enamorats que es feia al mes de setembre. El folklorista Joan Amandes la va recuperar i la va publicar al “Costumari Català”, així s’ha pogut musicar de la mà del professor de l’Escola Municipal de Música Xavier Piñol i la coreografia correrà a càrrec d’Albert Bonet, director de la Xemenia, Espai de Dansa.
    Així doncs des de l’ajuntament i el Museu van poder recuperar aquesta dansa i organitzar una ballada popular per la fira medieval l’Harpia, amb la idea que es balli cada any per aquesta festa.
    Els participants podran vestir-se amb vestits de l’època amb el lloguer de vestuari que es posa a l’abast de tothom, els dies previs a la festa de l’Harpia.

 

 

 

Please reload

Notícies  Destacades

Exposició “Impactos” de Ramón Cerezo a la Fundació Margueri...

1/4
Please reload

Please reload

@ Dossier P&M S.L. - Sant Lluís, 36 - BALAGUER (Lleida)

Telf. 973 448 273  //  e-mail: redaccio@revistagroc.com

Publicació controlada per