El Pessebre

Extracte d’un article d’opinió d’Emilio Campmany publicat el 6 d’agost, al qual m’he pres la llibertat d’afegir algunes opinions personals.
    Pedro Sánchez no troba la manera de pressionar sobre Podemos per tal d’aconseguir el vot favorable d’aquest grup a la seua candidatura. És per això que s’està adreçant al pessebre cercant ajuda.
    El pessebre el formen totes aquestes organitzacions, ONG’s, associacions sense ànim de lucre, Ateneus, Centres Excursionistes, Associacions de Dones, Sindicats, etc., que viuen única i exclusivament de les subvencions, generoses subvencions, l’alpiste, que reben de l’Estat i de les Administracions Públiques. La seua funció és, majorment, aplaudir les polítiques del govern subvencionador, una manera de donar les gràcies, i convocar manifestacions contra els governs de la dreta, allà on governin, malgrat que sempre els governs de dreta mantenen i fins i tot augmenten les subvencions. Però ara potser es trobaran que hauran de fer alguna cosa més: pressionar Podemos per que donin el vot favorable al candidat  Pedro Sánchez.
    El pessebre està acostumat a xuclar de la mamella a canvi de no crear gaires problemes al govern de torn però aquesta vegada, com he dit, Pedro Sánchez els ha dit que cal guanyar-se la subvenció.
    La resposta de les ONG’s no ha sorprès ningú. Les que estan pròximes al PSOE recolzen amb entusiasme aquest proposta de govern monocolor, perquè els seus òrgans de direcció estan farcits de ex polítics del PSOE, en el sentit de que és en aquestes on col·loquen als polítics que s’han quedat sense “puesto” o s’han vist obligats a cedir el seu “puesto” a un altre de més enxufat. N’hi ha d’altres que, encara que depenen del mateix alpiste, s’identifiquen més amb l’extrema esquerra i de moment sembla ser que es resisteixen a anar contra els seus instints. No obstant pots tenir segur, lector, que al final en totes elles primarà la raó financera per damunt del cor ideològic.
N’hi ha que opinen que no està del tot clar si la pressió sobre Podemos serà o no eficaç. Jo crec que finalment sí perquè si no, ¿on col·locaran la seva gent els podemites quan se’ls acabi l’enxufe polític?
    Mentrestant tu i jo, lector, estem en mans de la classe política més inepta dels quaranta anys de democràcia, a tots els nivells: govern central, oposició, govern autonòmic i municipal. Que Deu ens guardi.


 

Please reload

Notícies  Destacades

Exposició “Impactos” de Ramón Cerezo a la Fundació Margueri...

1/4
Please reload

Please reload

@ Dossier P&M S.L. - Sant Lluís, 36 - BALAGUER (Lleida)

Telf. 973 448 273  //  e-mail: redaccio@revistagroc.com

Publicació controlada per