Trobada una sala de modelatge del segle XI al Pla d’Almatà a l’excavació d’enguany

L’equip d’arqueòlegs format per les tècnics del  Museu de la Noguera i alumnes i professors  de la Universitat Autònoma de Barcelona han fet una nova troballa a la zona dels forns de terrisseria del l’antiga ciutat de Balaghí al Pla d’Almatà.
    Es tracta de la sala de modelatge dels objectes de ceràmica on hi treballaven el mestre terrissaire i els seus aprenents.  Situada molt a prop dels forns descoberts l’any 1990, ha estat clau per a la seva identificació la base del torn de modelatge constituïda per una antiga pedra de molí reaprofitada. En les mateixes estances s’hi ha trobat possibles restes dels pigments utilitzats per a la decoració dels objectes i un petit molí de mà utilitzat probablement per a la seva moltura, així com diferents gerres i peces rebutjats per la seva mala cocció.  Tots aquests objectes i mostres seran ara estudiats i analitzats per a poder aprofundir més en el coneixement d’aquest taller, únic a Catalunya.
    L’excavació va finalitzar amb la incorporació de nous professors  que van realitzar la extracció de diferents mostres dels sediments de l’excavació per a la seva anàlisi.
    Està previst que l’any vinent, durant el mes de juliol,  segueixi la intervenció arqueològica amb la realització del II Curs d’Arqueologia Andalusina a Balaguer.

 

 

 

Please reload

Notícies  Destacades

El Gran Recapte d’Aliments a la ciutat de Balaguer va recol...

1/4
Please reload

Please reload

@ Dossier P&M S.L. - Sant Lluís, 36 - BALAGUER (Lleida)

Telf. 973 448 273  //  e-mail: redaccio@revistagroc.com

Publicació controlada per