Suggeriments i conclusions

Desconec totalment en quins dies es porta a cap la fira de Salàs, però amb el meu esperit democràtic i del tot lliberal, em permeto la llibertat de donar la idea de que en temps d’eleccions podrien fer-la mòbil, ajustant-se en la data en que comencen el “chalaneo” de formar governs en totes les Comunitats i Ens de mes de dos membres amb cadira amb nòmina. I així potser passaria  més desapercebut tot aquest joc de martingales, que hem d’aguantar tots els votants, i es faria amb un bon justificant que ara, tal com es fa, repugna a la raó i al cor. Senzillament dient; “Anem de Fira”, i tots en esperit estaríem en la fira amb certa despreocupació i ànim festiu.
    També s’ha de pensar que alguns no volguessin vindre a Catalunya per alguna estranya idea, de les poques que els hi queden. Aleshores Cantabrià, per exemple en té de molt bones de fires, per un altra classe de bestiar de més volum. Sense voler devaluar la seva categoria, podria entrar en aquesta. Amb les avantatges d’un augment del turisme i el  coneixement d’aquesta pell de toro (no brau), que és tot el nostre país.
    Perquè mireu que pocs comentaris a favor se’n poden escoltar. D’aquí a uns dies es pot escoltar que s’han de fer unes noves eleccions, si un senyor amb cueta inclosa i propietari d’un xalet de nou ric, va dient que no al socialista que ha guanyat amb tot el dret les darreres Eleccions Generals. Ni sentit d’Estat té aquest individu, i com aquest, tota la dreta en bloc no li ha volgut donar el que en altres dies, els socialistes varen fer per el Sr. Rajoy. I quan dic dreta, sense voler ofendre, incloc a Ciutadans, al PP i a Vox.
    La vida és una lluita desesperada amb moltes  “idees”, que no gaire al fons és de més de diner a cobrar tots ells, partits i individus, que en la seva vida professional no havien cobrat mai ni la meitat del que ara s’embutxaquen.  I tot això que entristeix si pensem com es pot viure amb salaris i assistències  vertaderament de misèria. Ara per les nostres contrades, també hi ha “pardals” que pessiguen de tot arreu al no haver-hi un control rigorós i dur, que fa que el just pagui pel pecador, i guanyi més que treballant.
    Tots pensem que això no pot durar. Que el sistema haurà de canviar-se, però tots els temps vells els hi costa morir. Perquè s’augura moltes vegades un temps que no sembla pot existir encara. I amb tot l’esforç potser que neixi mort. En fi si Déu ens ho permet ja veurem com s’acaba.
    De moment no sembla veure’s enlloc del catalanisme més radical cap postura de reconèixer el seu fracàs per tenir el desitjat. He tingut molts dies un retall de periòdic (7-6-19), en que la senyora Laura Borràs, substituta del Sr. Jordi Sànchez, en que explica la seva entrevista amb el Rei. M’ha donat tota una sensació de tristesa en veure fins on pot arribà la inoportunitat i la mala educació. No soc monàrquic de sentiment, però si la república potser alguna cosa semblant al que pregonen, crec que em costarà molt tenir un sentiment republicà.    (24/07/2019)


 

Please reload

Notícies  Destacades

El Gran Recapte d’Aliments a la ciutat de Balaguer va recol...

1/4
Please reload

Please reload

@ Dossier P&M S.L. - Sant Lluís, 36 - BALAGUER (Lleida)

Telf. 973 448 273  //  e-mail: redaccio@revistagroc.com

Publicació controlada per