Exposició a Lo Carreró de Montgai “Sense foc” de diferents dones artistes

Aquesta exposició es podrà veure fins el proper 28 d’agost a l’espai Lo Carreró de Montgai

 

Lo Carreró va inaugurar el passat dissabte 13 de juliol, l’exposició ‘Sense Foc’, creada ‘ex profeso’ per a l’espai patrimonial de Montgai a càrrec de tres artistes plàstiques, Maite López, Olga Massaguer i Mamen Zaera, que integren el col·lectiu ‘Inèrcia’. Cadascuna d’elles ha realitzat obres específicament per ser exposades a diverses localitzacions del conjunt d’origen medieval.
    Maite López ha creat obres inspirades en els elements de l’aigua i la llum. Les seves dones d’aigua no són les fades de l’Edat Mitjana. Es tracten de dones contemporànies que es renten, es curen i s’imaginen qui volen ser a la intimitat dels seus banys. L’artista, que utilitza velles finestres de fusta desubicades del seu marc de pedra per convidar a l’espectador a imaginar les vides de les persones que vivien al Carreró.
    Olga Massaguer ha treballat l’aire. Es tracta d’un “aire contingut que totes tenim interioritzat, que forma part de la dona, de les seves pors i de les seves forces, que forma el seu dia a dia i remou consciències quan esclata”, relata l’artista. El presenta mitjançant ‘Les bufadores’, un seguit de retrats a grafit de dones de diferents edats i estatus que contenen i retenen aquesta força. “Les bufadores prenen sentit amb l’aplegament de totes elles, creant un vincle que potencia el coratge i la intensitat”, detalla Massaguer.
    Per últim, Mamen Zaera proposa les seves escultures de dones antigues, rotundes i arrelades a la terra com a deesses maternals, terroses i primitives. Ha triat tres materials per a aquesta exposició: el teixit, que pertany i construeix a les dones, creant éssers volumètrics i tous que es relacionen amb insectes que els interpel·len. La fusta aporta als personatges femenins un aspecte ancestral. I la terracota lliga a les dones de nou amb la terra i les situa arrelades a l’entorn de Montgai.

 

 

 

 

Please reload

Notícies  Destacades

Exposició “Impactos” de Ramón Cerezo a la Fundació Margueri...

1/4
Please reload

Please reload

@ Dossier P&M S.L. - Sant Lluís, 36 - BALAGUER (Lleida)

Telf. 973 448 273  //  e-mail: redaccio@revistagroc.com

Publicació controlada per