Més de 2000 mariners navegaran per les aigües del riu durant la Transsegre

Arriba la 35ena edició de la Festa de l’aigua, la Transsegre,  aquest cap de setmana del 12 al 14 de juliol

 

Enguany arriba la 35a edició de la festa més esperada de l’estiu, una festa que s’ha fet coneguda arreu de Catalunya i també  fins i tot de l’estranger amb cada any presència de barques de participants fins i tot d’Europa.
    La prova consisteix en baixar des de Camarasa fins a Balaguer, en dues etapes.
    La primera de les etapes, es celebra el dissabte a la tarda, entre Camarasa i Sant Llorenç de Montgai, mentre que la segona etapa es fa el diumenge al matí, entre el Partidor de Gerb i Balaguer, amb l’arribada de les barques i un fi de festa i entrega de premis.

 

L’organització presenta la imatge del cartell i la samarreta d’aquest any

 

A principis de juny es va presentar la imatge del cartell, així com també la samarreta, que enguany  va anar a càrrec d’Arnau Torrente. Segons el creador, l’obra evoca al cel estrellat de la comarca a través d’un pneumàtic i a les “poblacions que s’agermanen i es remullen a través d’embarcacions d’anar per casa i gent amb esperit de mariner que fa equilibris per navegar les aigües del Segre.”

 

35 anys d’història avalen la festa com a Festa Major de la comarca de la Noguera

 

La popular festa aquàtica de la Transsegre, arriba enguany als seus trenta-cinc anys, des d’aquell estiu del 1985, en que uns joves balaguerins van decidir construir una embarcació casolana i deixar-se anar riu avall per les aigües del Segre, una calorosa tarda d’estiu.
    Per tal de fer una baixada més segura, es limita la baixada a 300 embarcacions amb 10 tripulants per barca com a màxim.
    La festa d’estiu més popular de la província, que gràcies a uns joves organitzadors que van renovant-se tot i que durant els dos dies de la baixada, hi ha desenes de col·laboradors balaguerins que des de fa molts anys donen el seu cop de mà per a que no falli res i la prova sigui una festa gran, fent gaudir a grans i petits, no tant sols de Balaguer sinó d’arreu de les comarques catalanes i de més lluny, que cada any assisteixen a la festa aquàtica.
    La festa nocturna és una part molt esperada també, portant cada any un cartell amb actuacions de Dj el divendres i algun grup actual dins del panorama musical. Enguany el plat fort anirà a càrrec de  “Buhos” i el divendres actuaran els Dj’s que van quedar finalistes i guanyadors al concurs de dj’s que es va fer per l’ocasió.

 

L’organització fa unes recomanacions importants per fer una bona baixada

 

Una sèrie de recomanacions que publiquen al seu web, per tal de tenir una bona baixada i no tenir cap mena d’incidents

De cara a la baixada per majors de 18 anys i amb un màxim de 10 tripulants per barca, es recomana l’ús de l’armilla salvavides, així com l’ús d’equips de neoprè per tal d’evitar possibles hipotèrmies. Hi haurà un fort control  de begudes alcohòliques a les barques, ja que des de fa anys està totalment prohibit.
    Es demana que no es mullin als membres de seguretat i socors, als membres de l’organització (TSO), als equips de foto/video i tampoc a la canalla ni a la gent gran i prohibit sortir de la barca per mullar als espectadors.
    Cal ajudar a tothom qui es trobi en perill a l’aigua, així com no obstaculitzar i obeir als membres de la TSO i cossos de seguretat.

 

Tots els cossos de seguretat col·laboren amb l’organització de la Transsegre

 

Des  de sempre, una de les principals preocupacions dels organitzadors de la Transsegre, els membres de l’Admirals Cup Lights, ha estat la seguretat dels més de dos mil participants a la prova aquàtica.
    L’organització compta amb l’inestimable suport per aconseguir i vetllar per aquesta seguretat, amb els membres de Protecció Civil, de Creu Roja, i de la Policia Local de Balaguer i dels Mossos d’Esquadra, així com la dels Bombers que vetllen per la seguretat.
    Des dels preparatius de la prova fins al final, els cossos de seguretat col·laboren amb els organitzadors per a que res no falli i tot estigui sota control.

 

Des de l’organització es demana una petita col·laboració econòmica

 

Pel bon funcionament de la festa, cada tripulant col·laborarà abonant 12€, més 10€ per embarcació.
    A part l’organització demana una fiança de 5€, donada l’irresponsabilitat d’alguns a l’hora de llençar tot tipus de brossa durant la baixada. Així doncs, si a l’arribada les barques porten una bossa de brossa, doncs se’ls retorna aquest import, que poden bescanviar a la caseta de tiquets a Balaguer.

 

S’espera que siguin milers de persones les que assisteixin a la Festa d’aquest any

 

Però no només és la baixada del riu. Transsegre s’ha convertit en sinònim de festa, de rauxa, i són milers els joves que esperen la festa del dissabte al vespre al parc de la Transsegre, per gaudir d’una de les festes més màgiques de l’any i des de fa uns anys també la del divendres.
    La festa inclou un gran número de visitants pel que fa a les actuacions musicals a baix al riu.
    Des de fa uns anys es van sumar actes divendres a la nit i enguany es podrà gaudir al Parc de la Transsegre, una actuació de dansa a càrrec de l’escola de dansa La Xemeneia i l’escola de Gimnàstica Rítmica, a partir de les 22 h i a partir de la mitjanit actuació DJ’S TGSN (finalistes del concurs de DJ’S), DJ’S SUGUS (guanyadors del concurs de DJ’S) i el     DJ nacional Oscar Aguilera.
    Ja serà la nit del dissabte, que a partir de les 22 h hi haurà les actuacions de diferents grups que amenitzaran la festa fins ben entrada la matinada. Els grups “Forrest Band”, “Buhos” com a cap de cartell, “Hey Pachucos”i sessió de Dj’s Los del poble.
    Així doncs a part de la baixada pel riu, la música forma part d’aquesta festa major d’estiu que ofereix la capital de la Noguera des de fa 35 anys.

 

Programació Transsegre 2019

 

Divendres 12 de juliol
22.00 h Actuació ball de l’escola de dansa La Xemeneia de Balaguer i l’escola de Gimnàstica Rítmica de Balaguer.
00.00 h Nit de Dj’s amb Dj’s Tgsn (finalistes del concurs de Dj’s), Dj’s Sugus (guanyadors del concurs de Dj’s) i Dj Nacional Oscar Aguilera.

Dissabte 13 de juliol
09.00 h Verificacions de barques al Parc de la Transsegre. Fins a les 14 h.
15.00 h Sortida de les barques des de Camarasa.
20.00 h Tancament d’arribades a Sant Llorenç.
22.00 h Actuació del grup de versions Forrest Band.
00.00 h Espectacle de foc i llums representada per Check i Bèsties Feréstegues de Balaguer.
01.00 h Actuació de “Buhos”, seguit del grup de versions “Hey Pachucos”.
05.00 h Sessió de Dj’s Los del poble.

Diumenge 14 de juliol
10.30 h, Sortida de barques des del partidor de Gerb.
14.00 h Final arribades i entrega de premis.
14.00 h Mascletà fi de festa.

 

 

 

Please reload

Notícies  Destacades

El Gran Recapte d’Aliments a la ciutat de Balaguer va recol...

1/4
Please reload

Please reload

@ Dossier P&M S.L. - Sant Lluís, 36 - BALAGUER (Lleida)

Telf. 973 448 273  //  e-mail: redaccio@revistagroc.com

Publicació controlada per