Tot el què es va debatre en el Som Cultura Popular

 

La Fira Mediterrània de Manresa és admirada per la gran quantitat d’actuacions i espectacles de carrer que és capaç d’organitzar. No són tant coneguts, en canvi, els col·loquis de reflexió que es presenten a la Llotja Professional, ubicada al Museu de la Tècnica. En aquest edifici històric es van presentar, dissabte 6,  la revista monogràfica ‘Canemàs Som Cultura Popular 2018’ i la publicació digital ‘Educació i Cultura Popular’.

Donant la benvinguda als assistents, la directora general de Cultura Popular i Associacionisme Cultural va destacar el poder de la “cultura com a eina de transformació social”. Prenent-ne el relleu, l’antropòloga Rosa Canela va presentar la publicació digital ‘Educació i Cultura Popular’. La tècnica del Departament de Cultura va destacar que, gràcies a aquesta gran àgora, “vam poder descobrir que la relació entre educació i cultura popular va molt més enllà de les escoles i la festa”. Incidint en aquesta reflexió, també va reflexionar sobre la importància d’aquestes jornades per a crear xarxa entre totes les organitzacions implicades (centres educatius, AMPA, entitats, ajuntaments) en l’ensenyament.

A continuació, Joan-Ramon Gordo va esbossar breument els orígens i evolució de l’Ens de l’Associacionisme Cultural Català –entitat editora de Tornaveu—, aturant-se en la importància que Canemàs té com a espai de reflexió sobre el moviment associatiu. El director de publicacions de l’Ens va destacar el caràcter divulgatiu, més proper a l’assaig que a l’article acadèmic, de la revista.

Guillem Carreras, redactor de les cròniques del ‘Canemàs: Som Cultura Popular’, va cloure la presentació conjunta remarcant la gran transversalitat de les ponències que es van celebrar durant el Som Cultura Popular, tant en l’àmbit territorial com festiu. “Hem redactat 54 cròniques, protagonitzades per més de cent ponents, i les hem volgut estructurar en els tres blocs temàtics de les jornades: canvis socials, educació i Patrimoni Cultural Immaterial”, va apuntar. Per aconseguir estimular la reflexió, cadascun d’aquests tres blocs incorpora un apartat sobre casos de bones pràctiques associatives.

El ‘Canemàs Som Cultura Popular’ es presentarà properament a Barcelona en una data encara per determinar.

Please reload

Notícies  Destacades

Exposició “Impactos” de Ramón Cerezo a la Fundació Margueri...

1/4
Please reload

Please reload

@ Dossier P&M S.L. - Sant Lluís, 36 - BALAGUER (Lleida)

Telf. 973 448 273  //  e-mail: redaccio@revistagroc.com

Publicació controlada per