Isabel-Clara Simó abordarà la salut del català en la nova ‘Conferència de l’Ens’

 

 

Quin futur podem augurar per a la llengua catalana? Quines polítiques s’han d’executar perquè el seu ús segueixi essent transversal en el conjunt de la societat catalana? L’escriptora Isabel-Clara Simó, Premi d’Honor de les Lletres Catalanes i actual degana de la Institució de les Lletres Catalanes, ha reflexionat a bastament entorn aquestes preguntes. En la xerrada ‘La llengua, avui’, emmarcada en el cicle La conferència de l’Ens, tornarà a compartir les seves opinions. Podeu escoltar-la el 20 de novembre (19:00h) a la seu de l’Ens de l’Associacionisme Cultural Català (Carrer València, 558, 6è 1a).

En la darrera conferència de l’Ens, Joan Manuel Tresserras apuntava que la llengua catalana ja no es manté per inèrcia, com ha passat durant molts segles, la llengua catalana van mantenir-se per inèrcia. Són necessàries polítiques lingüístiques encaminades a protegir-la en la mesura que era majoritàriament usada de forma espontània per la població. Les actuals generacions, tanmateix, viuen en un context molt més mediatitzat, marcat per la proliferació de plataformes audiovisuals d’abast global. Isabel-Clara Simó reflexionarà sobre les mesures que s’han de prendre perquè el català tingui futur en aquest nou context. Per altra banda, Simó plantejarà no només les mesures perquè el català el parlin més persones, sinó perquè també ho facin més correctament. Per l’escriptora d’Alcoi, els calcs i semàntics i gramaticals del castellà han augmentat en els darrers anys de manera alarmant, posant en perill –si segueix la tendència—la genuïnitat de la llengua.

L’entrada a la conferència Política i cultura: polítiques culturals és gratuïta. Preguem que els interessats confirmin la seva assistència al correu electrònic info@ens.cat. L’aforament és limitat. Les confirmacions es gestionaran per estricte ordre de demanda.

Please reload

Notícies  Destacades

Exposició “Impactos” de Ramón Cerezo a la Fundació Margueri...

1/4
Please reload

Please reload

@ Dossier P&M S.L. - Sant Lluís, 36 - BALAGUER (Lleida)

Telf. 973 448 273  //  e-mail: redaccio@revistagroc.com

Publicació controlada per