top of page

“Volem l’autovia!”

Les connexions viàries són primordials per al desenvolupament econòmic i social d’un territori, i en alguns casos representen un greuge comparatiu que cal saber convertir en propostes de millora constant. La finalitat ha de ser doble: l’equitat i l’equilibri territorials. Evidentment, no només es viu d’infraestructures, però cal com a mínim que aquestes vies de comunicació siguin una ajuda més que no una càrrega per aconseguir que els esforços fructifiquin en un creixement més harmònic territorialment.

Un dels casos flagrants a nivell de Ponent és el de Balaguer i en general a tota la comarca de la Noguera, on no s’ha construït cap via ràpida, ni tan sols vies semi-ràpides de connexió amb les autovies ràpides que s’han anat construint al llarg i ample del nostre país. I és en aquest context que cal emmarcar la demanda unànime (ajuntaments, consells, diputació, associacions empresarials i sindicals, ciutadania) de fer de la C-13 entre Balaguer i Lleida una autovia. Cal tenir present que un petit tram d’uns quatre quilòmetres i mig ja és autovia entre Térmens i Vilanova de la Barca.

Si ens remetem als passos fets pel departament, al juny de 2021 va sortir a licitació l’estudi de la variant de Térmens, l’únic objectiu era disminuir el nombre de vehicles pesats que travessen el seu nucli. Un any després es van filtrar dues vegades les conclusions de l’estudi. Va ser aleshores quan es va reaccionar unànimement fent una demanda clara: Volem (necessitem) l’autovia.

L’estudi que l’actual govern de la Generalitat, a qui havíem presentat les demandes amb les seves justificacions, treu a licitació és un estudi per a la millora integral del corredor C-13 entre Balaguer i Lleida incloent la connexió amb la C-13b d’uns 8 quilòmetres que enllaça amb l’AP-2 i la C-12. Aquest estudi quantificat en 572.000,00€ ha d’incloure, segons el propi encàrrec, la mobilitat actual i futura i l’estudi de totes les vies que hi connecten: C-53 a Tàrrega, C-26 a Alfarràs, la C-12 cap als Pallars i cap a Lleida, l’A-2

Aquests dies hem vist declaracions en dos sentits, els que deien que menys estudis i que el que cal és començar l’obra, demostrant un flagrant desconeixement dels passos que cal seguir qualsevol administració per encarar un obra d’aquesta magnitud; i les demandes que exigeixen celeritat. El que realment caldria és no menystenir aquest important pas endavant i deixar-se de posicionaments de vol gallinaci i tornar a la unitat.

La C-13 ha de ser una autovia i aquest és el primer pas.

Felicitem-nos per aquest primer èxit aconseguit, això sí, sense abaixar la guàrdia.


Jordi Ignasi Vidal i Giné, paer d’ERC a Balaguer

Preparem-nos: l’aigua a Balaguer serà més cara

La setmana passada la paera en cap de Balaguer i el seu tinent d’alcalde van visitar l’Ajuntament del Vendrell en cerca d’idees per millorar, diuen, la gestió del servei públic de l’aigua. Qui no vold

Comments


banner-reclam.gif
bottom of page