top of page
hemeroteca.jpg

Uns pressupostos imprudents, uns pressupostos titella

El passat dia 25 de gener, el consistori de la Paeria de Balaguer, va aprovar els pressupostos per l’any 2024. Uns pressupostos que la paera en cap, Sra. González, va qualificar de valents.

Un cop analitzats el números, nosaltres considerem que són uns pressupostos imprudents, perquè doblaran l’endeutament actual de la ciutat. Però són, també, uns pressupostos titella, perquè ni tant sols responen a la voluntat de la paera en cap.

Ens expliquem:

Havíem aplaudit la voluntat del govern actual de Balaguer de voler governar per tothom, també per tots aquells que no els van votar, i que som, pel cap baix, la meitat dels vots comptabilitzat ens les últimes eleccions municipals. La nostra veu, la dels que exercim oposició, es menysté constantment des que hem entrat al Consistori.

Han elaborat uns pressupostos sense participar-nos la informació, sense consultar-nos ni un sol cèntim del que pretenen invertir, sense tenir en compte cap de les nostres aportacions, i deixant, doncs, de banda, tots aquells als que representem.

Una setmana abans del ple, els regidors ens reunim en comissió informativa, on el govern ens explica quins són els punts que es debatran en el proper ple. Hores abans d’aquella comissió ens envien via correu electrònic un punt d’urgència, precisament el dels pressupostos. En la pròpia comissió no se’ns explica ni una coma del que es pretenia dur a terme i ens convoquen a una reunió que ha de celebrar-se abans del següent dimarts. En aquest reunió, a tres dies del ple, només se’ns explica allò què pretenen fer i com ho pretenen finançar.

I podríem haver arribat a acord, en el què i en el com, però altre cop, aquest govern menysté el nostre criteri, que és el dels balaguerins als quals representem. Per posar alguns exemples:

A nivell urbanístic: nosaltres hem proposat que la il·luminació del riu sigui una realitat, posar-hi voluntat política per fer-ho possible. El govern ens diu que hi pensaran, que s’ho plantejaran, i fins i tot el programa electoral del la Sra. González ho portava entre les seves propostes. Hi hagués hagut entesa. Però aquest, que és un pressupost titella, no respon a la voluntat del seu programa i obvia aquesta proposta.

A nivell turístic i cultural: nosaltres teníem en el nostre programa l’adequació de l’entorn natural i urbà de Santa Maria i del Sant Crist. Ambdós són els reclams turístics més emblemàtics de la ciutat. L’adequació d’aquest entorn, també el portava el PSC en seu programa electoral. Hi hagués hagut entesa. Però aquest, que és un pressupost titella, no respon a la voluntat del seu programa, i ens menysté de nou.

El centre històric, que alhora hauria de ser un dels nostres eixos comercials, no té ni cinc d’inversió. Cap interès d’apostar per aquest entorn històric, ni proposta, ni voluntat de canvis. En la seva proposta electoral, el PSC portava el projecte i l’execució d’un pàrquing al carrer Minerva. I nosaltres entenem que una manera de reactivar el centre és precisament dotar-lo d’equipaments, que vagin en favor del comerç i la mobilitat. Un pàrquing? Ens hi haurien trobat. Però com que aquests són uns pressupostos titella, al centre no hi tenim inversió real.

En definitiva, aquests pressupostos “valents” passen per un crèdit de sis milions d’euros que no sabem quan ni com començarem a pagar. El que sabem és que passem de sis a dotze milions d’euros de deute. Calia?

Dit i fet, aquest és el més gran exemple de governança: una Paeria que no té en compte l’oposició, que s’omple la boca de consens, però obvia qualsevol de les propostes que planteja l’oposició.

Això sí, seguirem intentant-ho, provarem incansablement de aconseguir el consens que la ciutat necessita.


Gemma Trilla i Gutiérrez, portaveu de Junts a la Paeria de Balaguer

Entradas Recientes

Ver todo

5.214 gràcies

Els resultats de les eleccions del 12 de maig deixen un panorama polític obert, amb incerteses per resoldre però amb tres constatacions. En primer lloc, la victòria a nivell nacional del Partit dels S

Resultats del 12-M. Una lectura ràpida

Ja ho deia l’àvia: els temps acaba posant a tothom al seu lloc. No sé si ja s’ha complert això que diuen els més grans, però ningú dubta que anem pel camí. Anem a fer una lectura ràpida dels resultats

Les flors a la meva estimada Ramona

Quin nom més dolç el de la meua estimada companya de vida i que fàcil és de pronunciar. Se'n va anar un dia molt sola i ja no va saber tornar. Jo la cridava i ella no em va respondre; no em va respond

Comments


banner-reclam.gif
bottom of page