top of page

Torna la 2a edició del Festival de cinema d'Àger del 4 al 6 d'octubre

El Festival Internacional de Cinema d'Àger (FICdÀ) ho té tot a punt per la seva segona edició, que tindrà lloc aquest cap de setmana, del 4 al 6 d’octubre, a la Col·legiata de Sant Pere d'Àger. En aquest escenari formidable, el públic podrà gaudir de les projeccions de 14 curtmetratges, dividits entre 10 ficcions i 4 documentals, tots de temàtica social, abordada des de diferents perspectives.

El gènere documental, que sovint queda relegat en els festivals cinematogràfics, és la gran aposta del FICdÀ dins de la programació d’enguany. Per aquest motiu, es projectarà un curt documental en cada sessió de les quatres previstes entre el divendres 4 i el dissabte 5. La selecció la conformen ‘Azadi’ (Lily Baker Föhring, Juan Luis Ortega Navarrete i Luciana Espinoza Hoempler), que relata la lluita d'una dona iraniana en el context de la repressió al seu país; ‘Dol i Fa Sol’ (Maria Besora i Pep Garrido), sobre el dol a través de la música; ‘Los Cayucos de Kayar’ (Álvaro Hernández Blanco), que narra el retorn d’un migrant senegalès al seu país, i ‘Zona Cero’ (David Gaspar Gaspar), una reflexió irònica sobre la contaminació als oceans i la nostra responsabilitat. A aquestes produccions, cal sumar un petit documental sobre la residència d’avis d’Àger, creat per l’Andrea de casa Farran, veïna d’Àger, que també es mostrarà durant el festival.

Pel que fa als curts de ficció, se’n podran veure entre dos i tres per cada sessió. El públic podrà gaudir de títols com ‘Non Grata’ (Alba Lozano), sobre una mare que lluita pel seu fill amb TDAH; ‘Blava Terra’ (Marine Auclair March), inspirada en la Mallorca de 1940; ‘Perder’ (Rubén Guindo Nova), protagonitzada per un nen addicte al mòbil; ‘Solo Kim’ (Javier Prieto de Paula i Diego Herrero), la història d'un adolescent transgènere; ‘Cuarentena’ (Celia De Molina), amb una dona que afronta el postpart, o ‘Hàbitat’ (Elena Escura), que aborda la problemàtica dels desnonaments. També es podran veure ‘La Niña Tatuada’ (Elisa Lanzas), al voltant de la masculinitat tòxica; ‘Masaru’ (Rubén Navarro), que qüestiona la identitat i els rols de gènere; ‘Welcome Tahiya’ (Marta Bayarri), una producció sobre immigració que ha passat pel Festival de Màlaga, i ‘Demà’ (Estefania Ortiz), sobre la relació entre dos germans, un d’ells amb síndrome de Down.

Durant el FICdÀ, vuit equips de les diferents produccions programades participaran en els col·loquis posteriors a les sessions. El divendres hi assistiran una de les directores d'Azadi, Lily Baker; la codirectora de Dol i fa sol, Maria Besora, i el director i el protagonista de Solo Kim, Javier Prieto i Kim Cabral. Per la seva banda, dissabte ho faran la directora d’Hàbitat, Elena Escura; la directora de La niña tatuada, Elisa Lanzas; el director de Los cayucos de Kayar, Álvaro Hernández; la directora de Welcome Tahiya, Marta Bayarri, i el director de Zona Cero, David Gaspar.

Tot plegat, amb l’objectiu de reivindicar el cinema independent internacional fent-lo accessible a les comarques de Ponent. Cal tenir en compte que alguns dels curtmetratges que es projectaran han estat seleccionats en festivals qualificadors dels premis Goya. 

El jurat, conformat per l’actor i director Daniel Anglès, l’actor David Vert i l’actriu Mercè Llorens, seran els encarregats d’atorgar els premis a millor curtmetratge, millor direcció, millor guió, millor fotografia, millor interpretació principal i millor interpretació secundaria. Aquests dos darrers guardons substitueixen els premis de millor actor i actriu després d’una aportació del mateix jurat i per tal que el focus es posi en la qualitat de l’actuació i no en el gènere. Per la seva banda, els assistents al FICdÀ també lliuraran el premi del públic al millor curtmetratge a partir dels seus vots durant els dos dies de projeccions.

La venda d’entrades per al FICdÀ ja està disponible a la web del festival amb un cost de 6 euros per dia, tant per divendres com per dissabte, i amb entrada gratuïta per la gala de cloenda del diumenge, amb reserva prèvia. L’acte de tancament, que estarà conduït per la guionista i còmica Elisenda Pineda, comptarà amb l’actuació musical de Maria Baró.

A banda dels actes cinematogràfics, el FICdÀ també ofereix sopars al Jardí del Dipòsit durant la pausa entre sessions, organitzats pels restauradors del poble en format foodtruck i música amb el Dj Paul Bugs el divendres i Dj Killtheparty el dissabte, que complementaran les jornades cinèfiles.




banner-reclam.gif
bottom of page