top of page
hemeroteca.jpg

Térmens ha acollit la 2a trobada del projecte “Lleida, terra de dones transformadores’

En aquesta trobada a Térmens s’han adherit al projecte 27 dones de la comarca de la Noguera


El Centre Cultural Sant Joan de Térmens va ser l’escenari el passat 23 de febrer, de la segona trobada del projecte “Lleida, terra de dones transformadores”.

Aquest projecte, impulsat per la Delegació del Govern a Lleida, amb el suport dels departaments d’Igualtat i Feminismes i Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural, pretén donar a conèixer les dones de l’espai rural de les terres de Lleida, que amb la seva acció quotidiana plantegen i generen canvis en l’entorn, hi detecten mancances de l’estatus quo i actuen per a superar-les, buscant tenir-hi un impacte social, cultural, econòmic, territorial, tecnològic, sostenible, educatiu, artístic o agrícola.

La iniciativa es va posar en marxa el mes de setembre amb la identificació inicial de 12 dones, que exerceixen de “caps de cartell” d’un moviment que busca la complicitat d’altres referents femenins al territori. El passat mes de desembre el projecte es va presentar en una trobada al Palau d’Anglesola, en què s’hi van adherir una vintena de dones. Ara mateix ja són més de 60 les dones que s’han incorporat activament al projecte, després que en la trobada a Térmens s’hi bvan sumar 27 dones de la comarca de la Noguera. A finals de març arribarà a les Garrigues.

Les dones de la Noguera interessades en la iniciativa estant sent documentades i fotografiades. El material resultant s’anirà incorporant a les eines de difusió del projecte, com ara la pàgina web donestransformadores.cat i el compte d’Instagram https://www.instagram.com/donestransformadores/. En els propers dies s’instal·larà en parets dels pobles de procedència de les protagonistes, una quinzena, murals de gran format d’aquestes.
Comments


banner-reclam.gif
bottom of page