top of page
hemeroteca.jpg

Se’n diu democràcia

Té gràcia que s’exclamin de la manera que ho fan desprès de la lliçó de democràcia que els espanyols els hem llençat a la cara el dia 28 de maig. Hem votat i hem triat allò que ens sembla que és el millor per al país. Els descerebrats de Podemos donen la culpa a la premsa. No, idiota: S’en diu DEMOCRÀCIA L’alternància pacífica en el poder és una de les millors coses que els espanyols ens hem donat, gràcies a una Constitució àmpliament consensuada y votada per tots.

Pedro I el Guapísimo l’ha cagat tant i tantes vegades que és normal que hagi perdut el govern de comunitats autònomes tant importants com València, Aragó o Extremadura, i ciutats com València, Sevilla, Cádiz, Palma de Mallorca, Granada o Valladolid. A tot això suma-li les majories absolutes a la comunitat i l’Ajuntament de Madrid.

Els socialistes sí han millorat clarament a Catalunya, on el poble, cansat, fastiguejat de la repetitiva cançó independentista, ha capgirat la seva preferència cap els socialistes. També el PP ha pujat ostensiblement a les quatre capitals catalanes.

Podemos, per sort, feliçment, no ha obtingut cap representació en els parlaments autonòmics de València o Madrid, algunes capitals importants i, en general, ha retrocedit molt. S’ho han guanyat ells solets, després de demostrar una supèrbia extrema en no voler canviar la Llei del Solo Sí es Sí i criticar durament els jutges que no feien altra cosa que aplicar una llei defectuosa. Aquesta supèrbia no venia sola. Era successora d’una més que provada incapacitat legislativa i jurídica.

Ni Pedro Sánchez ni Podemos han demostrat la mínima vergonya torera de reconèixer que no han fet les coses bé i per això han perdut; de felicitar els guanyadors i de fer propòsit d’esmena i millora de cara al futur.

Repeteixo: la culpa no la té una premsa favorable a un color polític, sinó els protagonistes.

Si aquests darrers anys has viatjat a l’estranger i has parlat de política o, si no ho has fet, has llegit premsa estrangera, hauràs pogut comprovar que hem sigut la riota de qualsevol país civilitzat.


Joan V. Sampedro CortésEntradas Recientes

Ver todo

Recordant al meu amic Gregori Gallego (E.P.D.). He pensat més d’un cop les dites per ell. Pot semblar un poc exagerat, però ben llegit si ens remontem uns quants anys endarrere, i la nostra memòria en

Parar per reposar va bé. Per agafar perspectiva. Per fer balanç. Per estar en família i amics. Per llegir i escriure allò que feia temps que tenies pendent. Parar per reposar uns dies va bé; ens ha an

El ciutadà no en té la culpa, perquè el ciutadà, se sent impotent, potser del silenci som culpables, davant un estat, que fa servir la força, i no la raó. Aquesta paraula posseeix d’una altra manera,

banner-reclam.gif
bottom of page