top of page

S’ha iniciat una nova campanya d’excavacions arqueològiques al jaciment del Pla d’Almatà

Durant tot el mes de maig es durà a terme una nova campanya d’intervenció arqueològica al jaciment andalusí del Pla d’Almatà de Balaguer (segles VIII-XII).

L’excavació està coordinada per la dra. Helena Kirchner i la du a terme l’equip de la Universitat Autònoma de Barcelona amb la col·laboració del Museu de la Noguera (Àrea de monuments i jaciments arqueològics de la Paeria de Balaguer.) Aquesta excavació forma part del projecte quadriennal de recerca finançat per la Generalitat de Catalunya “Arqueologia d’una ciutat andalusina: Madîna Balaghí (Balaguer, La Noguera) 2022-2025” i del projecte finançat per l’European Research Council “Re-thinking the Green Revolution in the Medieval Western Mediterranean (6th-16th centuries)” .

Actualment s’està intervenint a l’àrea del Parc Arqueològic del jaciment, on s’està excavant les restes d’una de les cases de l’antiga ciutat, concretament la Casa 15, la qual està aportant algunes dades singulars, com la presència de paviments de guix que fins ara no havien estat documentats al jaciment balaguerí.

La vinculació amb la Universitat Autònoma de Barcelona també ha convertit el jaciment en Campus Arqueològic, fet que permet la presència d’estudiants en les intervencions. La campanya del Campus es durà a terme la primera quinzena de setembre.
Comments


banner-reclam.gif
bottom of page