top of page

Resultats del 12-M. Una lectura ràpida

Ja ho deia l’àvia: els temps acaba posant a tothom al seu lloc. No sé si ja s’ha complert això que diuen els més grans, però ningú dubta que anem pel camí. Anem a fer una lectura ràpida dels resultats de les eleccions al Parlament de Catalunya.

El bloc independentista que proclama la separació de Catalunya de la resta de l’Estat, no suma. Ni de conya. 61 diputats entre tots. Per tant, si Carles Puigdemont vol ser president de la Generalitat necessita el vot a favor dels socialistes, que tenen més vots i diputats, o del PP, que ha multiplicat per 5 el resultat anterior, o de VOX. Ni PP ni VOX faran president a Puigdemont; el PSC ha guanyat les eleccions, per tant, ¿per què hauria de fer president al segon?

Classe d’Aritmètica: Ja hem dit que el bloc indepe suma 61 diputats. Els altres, 74. En una teòrica votació d’investidura Salvador Illa podria obtenir els vots dels Comuns i del PP i, amb l’abstenció de VOX, sumaria 63 diputats, suficients per a la investidura en segona votació.

I ¿quines serien les conseqüències? Segurament, bloqueig del Parlament espanyol per part de ERC, JUNTS i la CUP, i a la tardor, convocatòria d’eleccions generals. Amb el “subidón” que els socialistes i Pedro Sánchez hauran obtingut guanyant la Generalitat de Catalunya, ¿algú s’atreveix a afirmar que no guanyaran les eleccions generals?

El pragmatisme, la serenor, la calma, la paciència i la capacitat de diàleg són els cinc elements essencials en Política. Tant al bloc independentista com al constitucionalista, hi ha elements que tendeixen a la hiperventilació i no reuneixen cap d’aquestes qualitats. Descarteu-los; governarien amb el cor. No necessitem ningú que governi amb el cor, ans al contrari, convé que ho facin amb el cap; un cap ben assenyat.

Resum: Illa pot ser president de la Generalitat amb una mica de mà esquerra. Pel que sabem de l’ex ministre de Sanitat, li en sobra, de mà esquerra. A continuació, bloqueig de la legislatura al Congrés de Diputats, convocatòria d’eleccions generals i, amb molta probabilitat, nova victòria del PSOE que farà president del Govern d’Espanya a Pedro Sánchez amb el recolzament de SUMAR, si no s’acaben d’enfonsar del tot, i els partits petits. El PP no sumaria perquè VOX encara no haurà superat la rancúnia que li ha provocat ser clarament sobrepassat pel PP a Catalunya.


Joan Vicent Sampedro Cortés

“Volem l’autovia!”

Les connexions viàries són primordials per al desenvolupament econòmic i social d’un territori, i en alguns casos representen un greuge comparatiu que cal saber convertir en propostes de millora const

Comments


banner-reclam.gif
bottom of page