Recollida de residus amb contenidors tancats prova pilot a Les Avellanes

Durant el mes de març, l’Àrea de Gestió de Residus del Consell Comarcal de la Noguera, amb la col·laboració de l’Ajuntament de les Avellanes i Santa Linya, implementa una prova pilot en el sistema de recollida de residus per millorar el percentatge de recollida selectiva de la brossa municipal.

Aquesta actuació consisteix a substituir els contenidors oberts de recollida actuals per uns contenidors tancats que només es poden obrir amb una targeta identificativa.

Les Avellanes és el nucli que participarà en aquesta prova pilot. Les targetes que permeten obrir els contenidors van vinculades a cada habitatge del nucli, i es podran recollir a l’Ajuntament.

Aquests contenidors es poden utilitzar tot el dia, i per obrir-los només cal apropar la targeta identificativa.

En un futur, amb aquest model es pot tenir un major control dels residus dipositats als contenidors, impedir-ne l’ús indegut, i també adaptar la taxa que paga cada habitatge segons si selecciona els residus o no.

Aquesta prova pilot s’inclou dins de les actuacions que el Consell ha previst aquest any per millorar les xifres de la comarca en la recollida selectiva de residus, i poder valorar la incidència en el percentatge de selecció dels residus d’aquest sistema de contenidors tancats, ja que amb l’actual es fa difícil augmentar aquest percentatge a nivell comarcal.
banner-reclam.gif