top of page

Preparem-nos: l’aigua a Balaguer serà més cara

La setmana passada la paera en cap de Balaguer i el seu tinent d’alcalde van visitar l’Ajuntament del Vendrell en cerca d’idees per millorar, diuen, la gestió del servei públic de l’aigua. Qui no voldria millorar aquest servei? Però aquí el problema és un altre. L’Ajuntament del Vendrell té un sistema de gestió mixta on l’empresa privada té un paper molt rellevant i, en una notícia publicada per Ràdio Balaguer, Lorena González va afirmar que “disposar d’aquesta gestió compartida podria ser una millora per a la ciutat.”

En primer lloc, considero que això és un error gravíssim. Obrir la porta a una empresa mixta, és obrir la porta a la privatització del servei d’aigua i suposarà un increment considerable de la factura de l’aigua. És clar que una empresa privada el que pretén és fer negoci, ningú vindrà a gestionar el servei d’aigua a Balaguer sense obtenir una contrapartida a canvi. Aquesta contrapartida la pagarem la ciutadania de Balaguer. És en la mateixa notícia que esmentava anteriorment que la Sra. Lorena González ha dit “que una empresa mixta tipus la del Vendrell podria tenir molts beneficis” i està clar que els tindria però només l’empresa i no pas els balaguerins.

En segon lloc, i no per això menys important, l’aigua és un recurs essencial i en un context de sequera com el que hem tingut fins ara, encara més. Si una empresa privada entra en joc, els interessos comercials poden influir en la presa de decisions i prioritzaran els beneficis per sobre de les necessitats del nostre municipi i és que el que volen és treure’s de damunt un servei complicat, delicat i que, sovint, fer-hi inversions no es veu prou.

Algun cèlebre exalcalde balaguerí deia que invertir els diners en serveis que la gent no veu era enterrar-los, però en realitat, invertir en la millora dels serveis públics és millorar la qualitat de vida de la ciutadania de Balaguer.

En conclusió, el govern que encapçala Lorena González, vol obrir la porta a una empresa -privatització encoberta- que faria augmentar la factura de l’aigua dels veïns i veïnes i el que cal és continuar millorant el servei i no treure’ns-el de sobre a costa de la ciutadania.


Kevin Bruque i Domínguez, President d’ERC a Balaguer

“Volem l’autovia!”

Les connexions viàries són primordials per al desenvolupament econòmic i social d’un territori, i en alguns casos representen un greuge comparatiu que cal saber convertir en propostes de millora const

Comments


banner-reclam.gif
bottom of page