Ordre, autoritat i disciplina

L'ordre matemàtic més gran és el de la total negació del desordre; crec que actualment no en tenim i sense ell no podem arribar molt lluny i viure molt. El desordre és la mare dels vicis i per aquest rar camí una persona mai arriba a assolir una veritable sensibilitat a tot acte d'anarquia i rebel·lió. És inútil assenyalar un error als qui mai han vist i comprès l'autoritat. Per a ensenyar-los la seva falta, s'ha de conèixer i llavors serà responsable i a l'hora negarà el que és fals, lluitarà molt fort en dominar-se a si mateix i entendrà que som semblants i ens hem de protegir i no ser individus separats; al no veure-ho així crea inestabilitat i de vegades està investit de poder i no compleix la llei i no diu tota la veritat.

No és fàcil tenir contacte amb l'autoritat i requereix estar dotats de prestigi i de suport moral, indispensable per a totes les accions. Ni ells mateixos no s'atreveixen a donar consells ni dominar ningú. El seu mòbil és parlar en defensa dels principis de la justícia i la veritat, amb prudència i cura, tot i que ells no se n'adonin, albiren i representen l'autoritat suprema.

De cap manera vull eludir tal problema que es un treball global i hem de tenir atenció al procés del temps i portat la seva pròpia disciplina. En un sentit, ningú pot donar-los llibertat i ordre. S'ho ha de descobrir un mateix, però és de cabdal importància que els que ens representen i governen reuneixin les condicions i posin tots els mitjans possibles per a arribar a fi de bé. De ben segur que si estiguessin a un bon nivell, nosaltres estaríem millor i el jovent no estaria orfe d'un model negatiu i de la llunyania i absència de persones especials, però tots tenim por d'estar sols i de pensar un per a tots i fins i tot, si és necessari contra tots si no resolem aquest assumpte de l'ordre, autoritat i disciplina i no ens remuntem al capdamunt tota l'economia, els productes i assalariats i si un no veu les perspectives a mig termini anem a la deriva, així de clar.


Francesc Cucurull i Torra


Entradas Recientes

Ver todo

Jugant? A què?

No cal dir que el Sr. Sánchez és un gran driblador. En la seva carrera política ho ha demostrat, fins i tot a costa dels seus camarades. I això és bo per un polític. Però les seves mateixes virtuts p

Una historieta

En aquest món tot sembla que canvia, i ara potser amb més rapidesa de l’aconsellable. Amb tot el lloable del món digital no ens diuen els perills que hi ha com sol passar, quan s’abusa del seu ús. Tot

banner-reclam.gif

@ Dossier P&M S.L. - Sant Lluís, 36 - BALAGUER (Lleida)

Telf. 973 448 273  //  e-mail: redaccio@revistagroc.com

Publicació controlada per