Oposició veïnal al projecte actual de supressió de passos a nivell a Térmens

Un grup de veïns hem demanat la paralització del projecte de supressió de passos a nivell dut a terme per Ferrocarrils de la Generalitat, que inclou entre altres la construcció de diversos talussos de centenars de metres de llarg i la col·locació de passarel·les metàl·liques de més de 7 metres d’altura per creuar la via.

Des del grup es considera un malbaratament de recursos públics al no tenir sentit que es construeixi aquest pont sobre la via (que té un cost de més de 2 milions d’euros) quan a escassos 100 metres hi ha d’anar la continuació de l’autovia Lleida-Balaguer. Amb la continuació de l’autovia, el número de vehicles que passaran per l’actual pas a nivell serà mínim. Per tant, el que és defensa prioritàriament és el fet que el Departament de Territori ha de donar-se pressa amb la continuació de l’autovia i la construcció del nou pont cap a Menàrguens.

De la mateixa manera, posem en dubte que es tracti d’un punt negre. No ens consta que hi hagi hagut cap accident mortal en aquest punt des de que hi ha barreres. Si ara amb major trànsit no hi ha hagut cap accident, el dia que n’hi haurà menys, encara la possibilitat d’accident encara serà menor. Passos a nivell amb barreres n’hi ha molts arreu del país i si el sistema automàtic de tancament de barreres el tenen en bon estat i manteniment no hi ha d’haver cap problema.

Cal recordar que el poble ja té actualment diverses barreres que separen el poble en pocs metres de diferència: el canal, la via, la carretera i ara només falta una nova barrera (el talús aquest d’una banda) i el dia que col·loquin els armatostes metàl·lics per creuar a peu la via.

La nostra segona proposta és que es convertís en tramvia de la mateixa manera que està previst fer-se a Balaguer. El tren ha d’estar integrat dins del poble i servir per facilitar la mobilitat. Per tant, demanem que no es duguin a terme aquestes obres ja licitades i de l’altra que es replantegi tot el projecte de supressió de passos a nivell.

Des del grup també lamentem que des de l’Ajuntament d’una banda no hagi informat al poble d’aquest macro projecte (tot i que des d’Activem Térmens així ho vam demanar en pic vam assabentar-nos del projecte) i de l’altra que pel seu compte no ha sabut o no ha volgut incidir sobre Ferrocarrils perquè ajustessin el projecte al que Térmens necessita.

A mitjans dels anys 90 el poble es va unir per forçar a Renfe, per a què es duguessin accions que milloressin la seguretat de la línia. Durant dies vam tenir tancada la via amb bales de palla i altres obstacles i finalment es van aconseguir el que es demanava. Si 15 anys més tard ho hem de tornar a fer ho farem.


Grup Activem Térmens


Entradas Recientes

Ver todo

Jugant? A què?

No cal dir que el Sr. Sánchez és un gran driblador. En la seva carrera política ho ha demostrat, fins i tot a costa dels seus camarades. I això és bo per un polític. Però les seves mateixes virtuts p

Una historieta

En aquest món tot sembla que canvia, i ara potser amb més rapidesa de l’aconsellable. Amb tot el lloable del món digital no ens diuen els perills que hi ha com sol passar, quan s’abusa del seu ús. Tot

Democràcia en perill

D’acord que la pandèmia del COVID-19 es prengui gairebé tota la nostra atenció perquè es tracta d’una situació d’emergència sanitària i econòmica global. Tot el món occidental es troba a dia d’avui so

banner-reclam.gif

@ Dossier P&M S.L. - Sant Lluís, 36 - BALAGUER (Lleida)

Telf. 973 448 273  //  e-mail: redaccio@revistagroc.com

Publicació controlada per