Nova senyalització de cel fosc als divuit municipis Starlight de la Noguera

Aquest mes aquests divuit municipis de la comarca de la Noguera estrenaran la nova senyalització


Un total de 18 municipis de la Noguera estrenaran aquest mes la nova senyalització que els certifica com a municipis amb un cel sense contaminació lumínica. Els nous cartells informen que s’entra en Zona Starlight, especificant que es tracta d’una àrea on la foscor natural de la nit té un valor especial i està protegida.

Les noves plaques indicatives del Projecte europeu Interreg-Poctefa Pirineus la Nuit han estat finançades pel Fons Europeu de Desenvolupament Regional FEDER, i és una iniciativa dedicada a la conscienciació de la necessitat de la protecció del medi nocturn, i on hi participen el Consell Comarcal de la Noguera conjuntament amb dues entitats de Navarra i tres del sud de França.

El projecte reconeix 5 municipis com a Destinació i Reserva Starlight, que són Àger, Camarasa, les Avellanes i Santa Linya, Vilanova de Meià i Alòs de Balaguer. A més, un total de 13 municipis compten amb el reconeixement en la categoria de Reserva Starlight, que són Algerri, Artesa de Segre, Balaguer, Baronia de Rialb, Castelló de Farfanya, Cubells, Foradada, Ivars de Noguera, Oliola, Os de Balaguer, Ponts, la Sentiu de Sió i Tiurana.

El Projecte Pirineus la Nuit, iniciat l’any 2018, ha permès posar en marxa iniciatives com l’exposició permanent del COU, que és interactiva i està dedicada a l’astronomia, les ciències de l’espai i la protecció del medi nocturn. També ha permès que l’any vinent Lleida pugui acollir la 7a International Conference on Artificial Light at Night (ALAN) 2021, considerada com l’esdeveniment científic més important a nivell mundial sobre contaminació lumínica i afectació de la llum a la nit.
banner-reclam.gif

@ Dossier P&M S.L. - Sant Lluís, 36 - BALAGUER (Lleida)

Telf. 973 448 273  //  e-mail: redaccio@revistagroc.com

Publicació controlada per