top of page
hemeroteca.jpg

Les festes del Sant Crist han aplegat gran nombre de públic en els diferents actes

Els actes de la festa major van començar dimecres amb la tradicional Ofrena Floral dels escolars de la ciutat


Els actes de les Festes del Sant Crist d’enguany començaven el dimecres 8 de novembre, amb la tradicional Ofrena Floral al Sant Crist pels escolars de la ciutat. Un altre acte significatiu que inaugura la festa major és el pregó que enguany anava a càrrec de Jesús Agelet qui va centrar el seu discurs en els records de la Festa Major de la seva infantesa.

Dijous, dia del Sant Crist, les autoritats locals es van aplegar davant la Paeria per anar tots junts en direcció a la basílica del santuari del Sant Crist, per a seguir la missa solemne. La comitiva anava acompanyada dels gegants i capgrossos, així com de la cobla Selvatana. En acabar la missa, es va fer el ball de l’Harpia i la ballada dels gegants acompanyats de la cobla Selvatana, i finalment la ballada de sardanes a la Plaça Mercadal. El divendres al mati una activitat familiar “Ens fem una selfie?” pels carrers de la ciutat, un joc de pistes per conèixer la cultura i el turisme a la ciutat. El dissabte al mati un bon esmorzar a la Plaça Mercadal a base de coca de recapte i coca de sucre, així com el Seguici Festiu, els balls propis de la imatgeria festiva i balls tradicionals de la ciutat, el dissabte a la tarda.

El diumenge al mati es va celebrar la diada de colles sardanistes de Balaguer acollia per primer cop el Campionat de Campions, una recopa de les colles sardanistes campiones d’arreu de Catalunya. una recopa de les colles sardanistes campiones d’arreu de Catalunya. Aquest concurs amb més de setanta edicions porta cada any a la ciutat colles de sardana esportiva d’arreu de Catalunya. Enguany estaven inscrites 34 colles, i també hi participà un grup molt especial, que van ser vora quaranta alumnes de l’Escola Pia, que fan cursos de sardanes a l’escola. A part, també es va estrenar la sardana commemorativa de l’Any Vallverdú.

Les firetes ubicades a l’esplanada del pavelló Inpacsa i les paradetes al Passeig són un altre típic de la festa major, molt visitat per grans i petits.

Una altra de les cites de festa major en la seva vessant esportiva és la Cursa del Sant Crist que es va celebrar el diumenge amb sortida i arribada al Pavelló Molí de l’Esquerrà, arribant a la 42a edició.

El fi de festa, va ser l’esperat Castell de Focs, el piromusical del Sant Crist, que novament es va disparar des del marge del riu Segre.
banner-reclam.gif
bottom of page