top of page
hemeroteca.jpg

Les activitats de Nadal s’inicien amb l’encesa de llums el dia 1 de desembre

Les Associacions de comerciants i la Paeria han organitzat junts activitats durant tot el mes de desembre


La Paeria de Balaguer juntament amb les associacions de comerciants de Balaguer, Comerciants ACB, Associació Comerç Balaguer Històric i Sanahuja Comercial, han organitzat diferents activitats per a amenitzar aquests dies de festes a les zones comercials de la ciutat.

Balaguer donarà el tret de sortida de les Festes Nadalenques amb l’encesa de llums que tindrà lloc el divendres dia 1 de desembre a les 18.30 h a la plaça del Mercadal, amb la rebuda de la Polsim, que donarà llum a l’Estel d’Orient. Aquell mateix vespre s’encendran els llums dels principals carrers de la ciutat, que il·luminaran les principals entrades de la ciutat, carrers i places.

Els actes començaran a les 18,30 h amb el repartiment de xocolata calenta i coca, i seguirà amb una cantada de Nadales a càrrec de l’alumnat de l’Escola Municipal de Música de Balaguer, i una coreografia de la campanya de Nadal amb l’alumnat de la Xemeneia, espai de dansa i creació.

La paera en cap, Lorena González, acompanyada per representants de les diferents associacions de comerciants de Balaguer rebran la Polsim i es farà el lliurament d’una bústia dels Reixos als representants de les associacions. La festa acabarà amb la inauguració de la pista sintètica de patinatge amb una breu exhibició de patinatge artístic, a càrrec del Club Patí de Bellcaire.

El dia 2 es farà el Mercat de Santa Llúcia - Fira dels Alls pels carrers del centre històric.

El següent dissabte dia 9 a la tarda hi haurà l’actuació itinerant del Centre de Dansa i Benestar Idansa, als carrers Major, d’Avall i plaça del Pou, seguida d’un berenar amb xocolata i coca, cortesia de Cuinats Graells. Després es farà un concert de rumba catalana ‘El Nadal comença amb tu’, a càrrec de Fauna, a la cruïlla del carrer Barcelona amb el carrer Sanahuja.

El següent dissabte, dia 16 desembre a la tarda, hi ha prevista l’actuació de l’Escola Rítmica Balaguer a la plaça del Pou, i després s’oferirà berenar amb coca de xocolata, cortesia de Pastisseria Graells. Seguidament, a la cruïlla del passeig de l’Estació amb el carrer Doctor Fleming, es farà un concert a càrrec de Maria Fernández.

La següent activitat serà l’actuació del Pallasso Tortellini el dissabte dia 23 de desembre a la plaça Pau Casals a la tarda, a la que seguirà la narració d’un conte de Nadal, que anirà a càrrec de Sílvia Palazón, i que es farà a la plaça del Pou. També hi haurà berenar amb coca i xocolata, cortesia d’Inalba.

Finalment, el dissabte dia 30 a la tarda a la plaça del Pou hi haurà l’actuació del grup balaguerí Hom/House of Madness, amb berenar amb coca amb xocolata, cortesia de Pastisseria Palau.

A banda de totes les activitats, pels dies 9, 16 i 23 de desembre d’11 a 13 h s’han organitzat dos tallers. L’un és ‘Recuperem la tradició d’enviar postals de Nadal’ i l’altre ‘Ens ajudes a decorar els arbres de les nostres botigues?’, i ambdós es faran al carrer Sanhauja. A més el dia 23 també es farà una Festa nadalenca, amb activitats diverses el matí.

D’altra banda i per tal de promoure el comerç local, durant les compres nadalenques tots els comerços adherits a les diferents associacions de comerciants de Balaguer sortejaran vals de compra per als mateixos establiments. Seran 2 vals de 500 €; 4 vals de 400 €; 5 vals de 250 €; 7 vals de 100 €; i 9 vals de 50 €. També es lliuraran als comerços vals descomptes per la pista sintètica de patinatge, que obrirà el proper 1 de desembre encentant la campanya nadalenca.
banner-reclam.gif
bottom of page