La Paeria de Balaguer suspèn la taxa de residus a les empreses que han aturat l’activitat

La Paeria de Balaguer presenta el paquet de mesures relatives a la taxa de residus per empreses i comerços i la propera setmana anunciarà la proposta de terrasses


El paer en cap de Balaguer, Jordi Ignasi Vidal ha anunciat el primer paquet de mesures concretes de suport a l’activitat econòmica i empresarial de la ciutat. Aquestes fan referència a la taxa de residus i es divideixen en dos parts.

1. En primer lloc, els establiments que s’han vist obligats a aturar la seva activitat econòmica quedaran exempts del pagament de la taxa durant aquest període mitjançant una sol·licitud a la Paeria de Balaguer.

2. Posteriorment i un cop cada empresa o comerç pugui definir de forma clara quants dies s’ha vist obligada a limitar la seva activitat podrà sol·licitar la rebaixa corresponent.

Aquesta només és la primera mesura concreta d’un paquet que ja va definir fa uns dies el govern municipal i que plantejava una actuació amb tres línies ben definides:

1. Taxes i impostos: Suspendre, ajornar o flexibilitzar el pagament d’aquelles taxes que afecten als comerciants o empreses.

2. Campanya promocional: Una campanya promocional permanent que posi en valor el comerç de proximitat així com els productors locals i que visibilitzi el teixit local.

3. Desplegament del Pla estratègic Comercial i Turístic: Aquest Pla, elaborat per una empresa especialitzada, i que s’havia de presentar al conjunt dels comerciants durant aquests mesos, ha de ser l’eina sobre la qual bastir l’estratègia a futur. La millora dels eixos comercials, les estratègies de promoció o la digitalització del comerç són alguns dels temes que s’hi tracten. Precisament, referent a aquest últim punt la Paeria accelerarà la posada en marxa del directori empresarial i comercial del municipi.

Aquestes mesures s’estan treballant conjuntament amb les diferents associacions de comerciants de la ciutat i volen ser un impuls per un sector que s’ha vist molt afectat per la pandèmia. L’executiu ja ha anunciat que la propera setmana donarà a conèixer la nova regulació de terrasses.
banner-reclam.gif

@ Dossier P&M S.L. - Sant Lluís, 36 - BALAGUER (Lleida)

Telf. 973 448 273  //  e-mail: redaccio@revistagroc.com

Publicació controlada per