top of page
hemeroteca.jpg

La Paeria de Balaguer i algunes entitats de la ciutat organitzen diferents actes el 8M

Balaguer commemora el 8M amb la celebració de diversos actes, els quals s’han organitzat conjuntament entre la Paeria de Balaguer i algunes entitats de la ciutat.

Els actes començaren el dilluns dia 4, amb el teatre fòrum ‘I si no, qui ho farà?’, a càrrec d’Impactat, intervencions teatrals, al casal cívic i comunitari Balaguer-Eixample situat al carrer Urgell. Una reflexió sobre la discriminació de gènere que pateixen les dones, tant a la feina com a la llar.

Els actes seguiran el mateix divendres 8 de març, quan es farà la lectura del manifest del Departament d’Igualtat i Feminismes a la sala d’actes de la Casa de la Paeria, a partir de les 19.15 h. Tot seguit se celebrarà la xerrada ‘Envellir sent dona: dificultats i oportunitats’, que anirà a càrrec de Mònica Ramos, doctora en Antropologia social i especialitzada en gerontologia i estudis de gènere. I finalment, a la mateixa sala d’actes a partir de les 20.45 h, es projectarà ‘Mamacruz’, un film sobre la invisibilitat de les dones en la vellesa, i sobre com la sexualitat i la descoberta del desig poden arribar en qualsevol edat. Amb la projecció d’aquest film es pretén obrir debat i proposar reflexió entorn a la descoberta de la sexualitat i del desig durant la vellesa, i la doble discriminació que pateixen les dones.

El darrer dels actes previstos en el marc del 8M serà la xerrada ‘Dones i cobla, una visió històrica. Com ho van viure les pioneres?’, a càrrec de Jaume Nonell, estudiós de la sardana i la cobla, i de Concepció Ramió, compositora i directora. Aquesta xerrada en format debat es farà el dissabte 9 de març a les 17.30 h, al casal cívic i comunitari del carrer Miracle, i està organitzada pel Col·lectiu Sardanista de Balaguer en col·laboració amb l’Escola Municipal de Música.

Un any més des de la Paeria s’ha realitzat una postal, que en aquest cas pretén donar a conèixer la tasca d’Olympe de Gouges per la igualtat, contra l’esclavitud i a favor dels drets de les dones.
Comments


banner-reclam.gif
bottom of page