La Paeria de Balaguer accelerà el pla de digitalització del comerç

La posada en marxa del Directori empresarial, comercial i de serveis ha de posar en valor i donar a conèixer els diferents sectors del teixit econòmic de la ciutat

Així es va acordar en una nova reunió telemàtica que van mantenir el passat dilluns 27 d'abril, la Paeria i associacions de comerciants, Pimec i Cambra de Comerç, segons ha explicat avui la paera de Promoció Econòmica, Ester Guarné, a Ràdio Balaguer.

El Directori és un servei online totalment gratuït, que ofereix a tots els agents econòmics de la ciutat, amb independència de l’activitat que realitzin, la possibilitat d’anunciar-s’hi, i donar així a conèixer els seus serveis i/o productes de forma ràpida i senzilla sobre el mapa de la ciutat. També altres aspectes com, per exemple, l'horari de l'establiment, si utilitza o no les xarxes socials o si fa venda online.

Segons va explicar Ester Guarné, el directori es farà públic quan ja compti amb un gruix important d'empreses i negocis i en aquest sentit ha fet una crida perquè comerços i empreses de Balaguer s'hi inscriguin a través del formulari que ja hi ha a la web de la paeria.

En un altre ordre de coses, Ester Guarné també va dir que, a banda de poder suspendre, ajornar o flexibilitzar el pagament d’aquelles taxes i impostos que puguin afectar als comerciants i sectors econòmics de la ciutat, es podria obrir una línia d'ajuts, per exemple, per al lloguer. Segons la paera de Promoció Econòmica, "és important mantenir l'estructura fiscal perquè hi ha el risc que els ingressos per part de l'Estat baixin i, aleshores, haurem de ser capaços de mantenir els servis públics amb els ingressos propis. Per això, crec que és important, per mantenir la balança, treballar en una línia d'ajuts per atendre a qui realment ho necessiti". D'altra banda, Guarné ha assegurat que s'està estudiant també poder oferir més espai a les terrasses de bars i restaurants que ho sol·licitin tenint en compte que, si les fases del desconfinament ho permeten, podran obrir l'11 de maig.

La paera Ester Guarné també va parlar de fer una campanya promocional "potent" que posi en valor el comerç de proximitat així com els productors locals, per intentar canviar els hàbits de consum i activar noves estratègies de venda i promoció.
banner-reclam.gif

@ Dossier P&M S.L. - Sant Lluís, 36 - BALAGUER (Lleida)

Telf. 973 448 273  //  e-mail: redaccio@revistagroc.com

Publicació controlada per