top of page
hemeroteca.jpg

La Paeria celebrarà la jornada de la Diada amb diferents actes commemoratius

La Paeria ha presentat diferents actes amb motiu de la Diada Nacional de Catalunya que començaran el diumenge dia 10 de setembre a partir de dos quarts de nou del vespre, a l’església de Santa Maria. Enguany, en el marc dels actes de la Diada, es commemorarà el centenari de Josep Vallverdú, així com el 125è aniversari del naixement de Josep Carner-Ribalta.

Es començarà amb la hissada de la Senyera, mentre l’Orfeó balaguerí interpreta el Cant de la Senyera, de Joan Maragall, i sota la direcció de Miguel Castro Santafe. Georges Carner, fill de Josep Carner-Ribalta dedicarà unes paraules. Carme Alòs, en representació de la Companyia de comèdies Crisi Perpètua, farà una lectura d’un fragment de la seva obra ‘Les Fades de Montmur’.

Tot seguit, Josep Vallverdú dirigirà unes paraules al públic assistent, i seguidament s’interpretarà l’EP ‘El vent, la neu, la boira’, en el que Jordi Montañez musica quatre poemes de l’escriptor.

Una proposta de dansa performàtica L’Hereu Riera, de Pere Seda, en la que s’explora el diàleg entre el llenguatge primari de la dansa tradicional catalana i diverses tècniques de dansa contemporània. Finalment i per cloure l’acte, l’Orfeó balaguerí interpretarà El Cant dels Segadors de Francesc Alió.

L’endemà, dilluns 11 de setembre, es farà una ballada de sardanes a dos quarts de set de la tarda a la plaça del Mercadal, a càrrec de la Cobla 11 de setembre i el Col·lectiu Sardanista de Balaguer.
banner-reclam.gif
bottom of page