La nova proposta d'Iter5 aplega 150 inscrits en la Lliga Ponent virtual

Es va aplegar 190 inscrits en una jornada a la que ha donat nom la Cursa de la Nòria de Torrelameu. La iniciativa proposa córrer una distància lliure en cadascuna de les 13 curses que per ara formen el calendari


La Lliga Ponent Virtual es va posar en marxa ahir diumenge 10 de maig, amb una jornada en què s’hi van aplegar 190 inscrits. D’aquests, a meitat del dia, una seixantena de corredors i corredores havien fet, simbòlicament i cadascú des del seu entorn, la Cursa de la Nòria de Torrelameu, en alguns casos sota la pluja.

Iter5 és al capdavant d’aquesta iniciativa, oberta i gratuïta, que té com a objectiu mantenir viu el caliu de la Lliga Ponent. La formen 13 cites que, lamentablement, han hagut de ser ajornades degut a la crisi sanitària actual, tot i que el calendari és obert a noves proves que es vulguin afegir a la proposta.

La Lliga Ponent Virtual no és puntuable –ni per si mateixa, ni per a la Lliga Ponent ‘normal’– i no hi ha premis. Aquells/es que hi volen participar, s’han de registrar de manera gratuïta a l’app Strava i unir-se al club Lliga Ponent Virtual. Es pot córrer la distància que es vulgui allà per on es vulgui, tal com s’ha fet avui en una jornada a la que ha donat nom la Cursa de la Nòria de Torrelameu.

Posteriorment se celebraran la Cursa Embarrocat d’Aitona (17 de maig), la Cursa del Sucre de Menàrguens (24 de maig), la Cursa de la Cirera de Corbins (31 de maig), 10K/5K de Fraga (7 de juny), Cursa de Sant Miquel de Lleida (14 de juny), Cursa de la Paràlisis Cerebral Balàfia-Aremi (21 de juny), Cursa de la Bassella de Miralcamp (27 de juny), Cursa de Torrefarrera (28 de juny), Mitja Marató de Tàrrega (5 de juliol), Cursa StargardtGo d’Agramunt (12 de juliol), Cursa Els Tres Tossals d’Alcoletge (19 de juliol) i la Nectarina Atlètica d’Alcarràs (26 de juliol). Alguns dels clubs aprofiten aquestes jornades per celebrar alguna activitat.

De fet, des d’Iter5 s’ha contactat amb els clubs organitzadors per sol·licitar-los la inclusió de la prova a la Lliga Ponent Virtual, i és així com s’ha anat elaborant el calendari. A més, entre tots els participants es fan sortejos d’inscripcions, com és el cas d’avui amb els dos dorsals que ha donat la Cursa de la Nòria. Tota la resta de curses també han donat dos inscripcions per sortejar en el dia de les seves curses.

En qualsevol cas, el que es busca amb aquesta proposta és reviure en la mesura del possible l’esperit de la Lliga Ponent que gestiona Iter5, que va pensar que, atès que des del passat 2 de maig ja es pot sortir a córrer a l’aire lliure, aquesta era una bona manera de mantenir viu l’esperit d’una competició que, si per alguna cosa es caracteritza, és per la fidelitat dels que hi participen i pel bon ambient que s’hi respira, molt més enllà dels resultats que s’obtinguin, tot esperant, això sí, que el més aviat possible es pugui restablir la normalitat amb la celebració de curses.

Un bon exemple d’això ha estat el d’un dels participants, Alfredo Martín, habitual de les curses populars i que ha volgut fer un homenatge a la Cursa de la Nòria passant, durant el seu recorregut, per la nòria que hi ha a tocar del pavelló Onze de Setembre de Lleida i fotografiant-se. D’altres, com Ivan Suàrez, un altre habitual, han corregut amb la samarreta d’edicions anteriors de la Cursa de la Nòria, i d’altres ho han fet amb el buff d’aquesta prova. Com a anècdota, destacar també que uns dels que han fet un recorregut més llarg han estat Ivan Sabaté, amb 21,04 kilòmetres, Joan Carles Charles (17,55) i Consol Bosch (17,01).

Podeu consultar el reglament de la Lliga Ponent Virtual a: http://iter5.cat/lliga_ponent_virtual/reglament.pdf.

Podeu trobar més fotos de la Lliga Ponent Virtual a: https://www.facebook.com/pg/comunicacio.iter5/photos/?tab=album&album_id=3722308237795849.
banner-reclam.gif

@ Dossier P&M S.L. - Sant Lluís, 36 - BALAGUER (Lleida)

Telf. 973 448 273  //  e-mail: redaccio@revistagroc.com

Publicació controlada per