top of page
hemeroteca.jpg

La millora de l’eficiència de rec Algerri-Balaguer premi en un congrés d’estudiants a Portugal

Un grup d’estudiants del màster de la Universitat de Barcelona, creen un avantprojecte per millorar l’eficiència del rec Algerri-Balaguer, que rep el tercer premi d’estudiants en el congrés H2O Sustainability Innovation Hub 2023 celebrat a la University of Algarbe, de Faro (Portugal).

Aquest avantprojecte, va ser idea d’un dels membres del grup Josep Domingo Torremorell, de La Ràpita, que és enginyer i ara està realitzant aquest màster.

Aquest projecte s’aplica al canal Algerri-Balaguer, i ha volgut buscar una solució als problemes de sequera i col·laborar amb el sector agrícola.

El punt principal de l’estudi ha estat l’estació de bombeig d’Algerri-Albesa. S’estima que es podria fer un estalvi del 20% d’aigua que utilitza el canal. Produiria energia solar per l’autoconsum del centre de bombeig i encara l’excedent podria dirigir-se a la comercialització. Encara que el projecte, anomenat HIDROUS, proposa utilitzar aquest excedent per elevar l’aigua a les bases superiors i emprar-la, quan el preu de l’electricitat és més, per turbinar-la i tornar a produir energia, de la manera que ho fa, encara que a menor escala, el funcionament de les centrals hidroelèctriques reversibles.
banner-reclam.gif
bottom of page