La imatge que il·lustra les festes del Sant Crist d’enguany obra de Letamendi

Enguany la imatge que il·lustra la imatge de les Festes del Sant Crist, és una obra dibuixada per aquesta ocasió per Frederic Letamendi, reconegut dibuixant balaguerí.

L’any passat, des de la Paeria, es va decidir aprofitar el llibre de la festa major, que la majoria dels balaguerins i balaguerines guarden com a document històric, per tal de retre un homenatge als artistes locals que, en algun moment, han volgut plasmar alguna imatge d’aquesta festa tan nostra i especial, la Festa Major o Festes del Sant Crist, per posar en relleu i donar visibilitat a aquests artistes i agrair-los la seva tasca.

Cal recordar que l’any passat es va reconèixer al pintor balaguerí Josep Ma Llobet, traspassat a principis de l’any 2019, amb un quadre que va ser pintat l’any 2008 a partir d’una fotografia d’una cercavila feta el dia de Corpus de l’any 1946.

Enguany Letamendi, artísticament més conegut com Leta, va proposar de fer-ne una per l’ocasió, cosa que se li agraeix des de la Paeria. De ben segur ens ajudarà a recordar aquesta època tan difícil de suportar, amb les mascaretes posades en tots els personatges,inclosos els nostres estimats gegants, com una realitat més de la nostra societat actual.

Frederic Letamendi, arquitecte tècnic de professió i dibuixant autodidacta per vocació, es caracteritza pel seu realisme documental, amant de reflectir en les seves obres els oficis, les festes (com en aquest cas), les fires, els mercats i la gent que omple cada racó, sempre representats amb el filtre d’una mirada carregada d’ironia i comicitat. Un estil propi basat en la conjunció d’escenes amb temàtiques costumistes, un rerefons humorístic i un domini de la tècnica excepcional.
banner-reclam.gif

@ Dossier P&M S.L. - Sant Lluís, 36 - BALAGUER (Lleida)

Telf. 973 448 273  //  e-mail: redaccio@revistagroc.com

Publicació controlada per