top of page
hemeroteca.jpg

La Fira dels Somnis espera omplir Balaguer de solidaritat

La Fira dels Somnis de Balaguer espera omplir el diumenge dia 5 de maig l’esplanada del parc de la Transsegre i  l’avinguda dels Països Catalans amb milers de persones que podran gaudir, amb el temps esplèndid que s’espera, la cursa caminada més gran de les Terres de Ponent amb una inscripció que en aquests moments ja s’apropa a les 3.000 samarretes venudes. 

 

La Cursa-caminada  tindrà la sortida a les 10 del matí a la plaça de l’Estació d’autobusos amb dos recorreguts urbans, un de 5 km per als atletes i un altre de 3 km d’àmbit molt més familiar.  

 

A partir de les 11 del matí s’iniciarà la VIII Fira dels Somnis amb més de 70 activitats estructurades per àmbits per tal de facilitar als assistents els seus interessos. Així es podrà gaudir de l’àmbit del motor amb exposicions de vehicles antics, exhibicions de motos conduïdes per pilots joves i d’especialistes de quads amb recorreguts pels infants amb aquests vehicles. En aquest espai també hi haurà una concentració de motards procedents de diferents punts de Catalunya amb un espai musical i de oci propi.

 

Destaca també l’espai del Bosc dels Somnis, obert de les 11 a les 14 hores, on els assistents a més de poder fer tallers plàstics i educatius, visualitzaran els treballs fets pels infants de més de trenta centres educatius de la Noguera i altres comarques, així com el projecte somiem junts petits i grans realitzat amb els avis de les residències del territori. Al seu voltant hi haurà exposicions culturals i didàctiques sobre temàtiques històriques, socials, econòmiques i festives, adreçades als més adults.

 

L’àmbit musical es complementa amb diferents actuacions en directe de tres grups musicals de diferents estils, amb exhibicions de danses, balls populars i música d’animació.  També hi haurà un entorn de cultura popular amb ballades geganteres de les colles de Balaguer, Bellpuig, Linyola, Fondarella, Vallfogona i Os de Balaguer.

 

I els més menuts també tindran la possibilitat de participar en jocs més divertits com el de fer bombolles, jugar amb estris reciclats, combinats de jocs populars, balanzbike i parcs d’inflables. I com sempre els clubs esportius de la ciutat oferiran tallers, partidets de tennis, pàdel, futbol sala, tennis taula, piragüisme, tir amb arc, karate... i alhora gaudiran dels serveis públics com els mossos d’esquadra, agents rurals, bombers, guàrdia urbana i altres  associacions com la de caçadors, falconeria.

 

No hem d’oblidar que la Fira dels Somnis té una finalitat recaptatòria i tot el que es fa va destinar a la investigació del càncer infantil de l’Hospital de la Vall d’Hebron. La societat civil i la empresarial del territori és una part molt important d’aquest projecte, amb les seves donacions que omplen amb pancartes el pont de la generositat i apadrinem projectes com els plafons culturals i educatius i que en el seu conjunt  superen amb més de 250 les entitats col·laboradores. La previsió en aquests moments és la de poder superar els 50.000 euros nets que superaran amb escreix els 25.000 recaptats l’any passat.

 

Des de la Comissió organitzadora ens manifesten que valoren molt positivament la implicació global de Balaguer i la comarca en aquest gran projecte, que ens ha d’omplir d’orgull i servir d’exemple com a comunitat sensible i solidaria envers a problemàtiques com el càncer infantil, fent palès que en realitat haurien de ser els respectius governs  els  que dediquessin més diners a la investigació i la recerca, essent més curosos i eficients amb els diners dels contribuents.




banner-reclam.gif
bottom of page