top of page

La Fira dels Somnis del càncer infantil de Balaguer ha recaptat 57.385 euros

La Comissió organitzadora de la VIII Fira dels Somnis per al càncer infantil de Balaguer ha tancat aquest mes de juny el període de recaptació dels donatius que s’han rebut al llarg de l’any 2024 i que es destinaran íntegrament a la investigació i la recerca d’aquesta malaltia. La quantitat total amb la que es tanca aquesta campanya és de 57.385 euros que es destinaran a la recerca de dianes terapèutiques que porta a terme el grup d’investigació de l’Hospital de la Vall d’Hebron.

Des de la Comissió es valora molt positivament el conjunt de la campanya que ha superat amb escreix els 25.000 euros aconseguits l’any 2023. La implicació de les institucions, empreses, comerços i la comunitat en general, han fet possible l’èxit de recaptació i participació en totes les accions que van tenir lloc al llarg de l’any i que van finalitzar amb una festa cloenda molt multitudinària a Balaguer, el dia 5 de maig del 2024.

Les xifres finals d’aquest projecte de ciutat donen una idea més clara de la gran implicació de la ciutadania de Balaguer i de la comarca de la Noguera preferentment.

- Les 3.205 samarretes venudes per a participar a la Cursa-caminada dels Somnis, la més gran de les Terres de Ponent, amb un recorregut urbà pels carrers de Balaguer.

- Les 252 entitats, empreses, comerços, clubs, associacions... que van donar suport amb els seus donatius, regals i col·laboracions com en les 83 pancartes del pont de la generositat, en conjunt de centenars de logos identificatius del Rusc Solidari o en l’edició dels 50 plafons culturals i educatius, exposats en els aparadors dels comerços i aules dels centres educatius de la ciutat al llarg del curs.

- Les més de 60 activitats i tallers agrupats en 18 àmbit temàtics, que van poder gaudir els milers d’infants, joves i públic en general, que van omplir el Parc de la Transsegre i l’avinguda dels Països Catalans en aquesta edició lúdica i festiva de la Fira dels Somnis.

- La quarantena de centres educatius de la Noguera i altres comarques, amb les seves AFA’s, que van implicar-se al llarg del curs escolar en treballs com la producció de mòbils, donant vida a les siluetes del món dels somnis, fent recerca del centenari del tren de Lleida a Balaguer o en el projecte intergeneracional Somiem junts, petits i grans amb propostes de treball entre les escoles i les sis residències geriàtriques del territori. El resultat dels seus treballs es van poder visualitzar en la mateixa Fira, en l’espai del Bosc dels Somnis, complementat amb diferents tallers, demostracions i exposicions adreçades als infants.

Des de la Comissió es valora especialment les aportacions econòmiques rebudes per accions col·lectives com les que van portar a terme el poble de Bellmunt d’Urgell, o les AFA d’escoles de Camarasa i La Sentiu o la donació que van oferir els grups de motards que es van concentrar el mateix dia de la Fira. Aquest tipus de col·laboracions i altres de noves seran prioritàries per a poder ampliar i millorar la propera edició de la IX Fira dels Somnis, que tindrà lloc el diumenge 4 de maig del 2025.
Comentarios


banner-reclam.gif
bottom of page