top of page
hemeroteca.jpg

La Cavalcada dels Reixos i el Concert del dia 6 finalitzen les activitats de Nadal

Les activitats van començar el passat 1 de desembre amb l’encesa de llums a la ciutat i l’arribada de la Polsim


Des del passat 1 de desembre de l’any passat, la ciutat de Balaguer tenia programada una agenda amb diferents activitats que acabaven aquest passat 6 de gener, festa dels Reis, amb el Tradicional Concert de Reis al Teatre Municipal.

L’arribada de la Polsim donava pas a l’encesa de llums nadalenques de la ciutat i posava en marxa un seguit d’activitats que els comerciants de la ciutat van organitzar per unir-se i fer més gran el comerç de la ciutat. Entre aquestes hi va haver concerts de música, espectacles infantils, xocolatada... A part dels premis per comprar als establiments adherits a la campanya, on es sortejaven diferents vals de compra per valor de 5.000 euros.

La pista de patinatge ubicada a la Plaça Mercadal era un dels reclams per aquests dies festius i les vacances escolars, així com el Cagasoca del dia 23 de desembre al Teatre, on els més petits van poder cagar la soca i a més a més gaudir d’un espectacle infantil.

El dia 27 de desembre, es va fer ‘La gran cremada’, amb la Foguera dels innocents, recuperant l’antiga tradició vinculada al solstici d’hivern, que un cop passat Nadal la soca o el tió es cremaven i les cendres s’escampaven pel camp, d’on sorgiren els Carboners.

L’endemà, dia 28 de desembre, va obrir les portes el Cosmolúdic al pavelló d’Inpacasa, adreçat a infants de 2 a 14 anys, amb diferents activitats lúdiques, esportives, culturals, artístiques i que enguany com a novetat, hi tornava a haver els espectacles culturals en directe, per on han passat més de 6.000 persones.

Els més menuts de la ciutat van poder fer entrega de la seva pipa al Museu de la Noguera.

Una de les activitats més esperades a les festes de Nadal, és l’arribada dels Reixos, portadors de màgia, il·lusió i sobretot regals. El 5 de gener des l’església del Sagrat Cor, es va poder veure arribar a Ses Magestat els Reis Mags d’Orient, que enguany els esperaven de nou les carrosses per fer-los arribar a la Plaça Mercadal, on s’hi havia col·locat un escenari. Finalment i degut a la pluja, Els Reixos van rebre als infants que els van voler saludar i donar la seva carta a la

Paeria. La cavalcada es va fer davant de milers de ciutadans i ciutadanes que no es van voler perdre aquesta cita tan important.
banner-reclam.gif
bottom of page